Dansk organisation i Afghanistan: Vesten kan blive nødt til at tale med Taliban

Selv om Taliban skridt for skridt begrænser kvinders muligheder i Afghanistan, er det lykkedes den danske ngo på stedet, Dacaar, at ansætte 100 afghanske kvinder siden nytår. Samtidig har man dog ansat endnu flere mænd, for kvinderne skal have en mandlig ledsager. ”Man er nødt til at købe ind på de præmisser, den afghanske kultur udstikker,” siger sekretariatschefen. Her giver han sin rapport om at arbejde i landet, som nu igen er under fundamentalistisk styre, og hvor penge flyves ind i containere.  

Piger og kvinder i Afghanistan oplever i stigende grad, at deres rettigheder til for eksempel at bevæge sig frit, at arbejde og uddanne sig bliver fjernet under Taliban. Danske Dacaar ansætter afghanske kvinder med mandlige ledsagere.
Piger og kvinder i Afghanistan oplever i stigende grad, at deres rettigheder til for eksempel at bevæge sig frit, at arbejde og uddanne sig bliver fjernet under Taliban. Danske Dacaar ansætter afghanske kvinder med mandlige ledsagere.Foto: Dacaar
Siri Marie Munch Schrøder

Den danske, humanitære organisation Dacaar, der som en af få vestlige organisationer endnu er til stede i Afghanistan og arbejder for at hjælpe civilbefolkningen, har siden nytår haft held til at ansætte 100 afghanske kvinder.

En opsigtsvækkende nyhed fra et land, hvor nyheder om udgangsforbud for kvinder og om uddannelsesforbud for piger fra 7. klasse og op, har præget mediebilledet, siden Taliban i august 2021 overtog magten i landet.

{{toplink}}
Læs også

0:000:00