Departementschef lander international toppost

JOBNYT: Udenrigsministeriets departementschef, Ulrik Vestergaard Knudsen, bliver ny vicegeneralsekretær i OECD.

Udenrigsministeriet skal nu til at lede efter en ny departementschef.

Den nuværende, Ulrik Vestergaard Knudsen, har nemlig fået nyt job. Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Han skal afløse den tidligere finske statsminister Mari Kiviniemi som vicegeneralsekretær i den økonomiske samarbejdsorganisation OECD. Han forbliver dog departementschef i Udenrigsministeriet de kommende måneder og senest til årsskiftet.

Ulrik Vestergaard Knudsen er meget glad for og stolt over udnævnelsen.

”Det (OECD, red.) er en organisation, hvis faglighed og integritet jeg sætter meget højt, og som har fyldt meget i mit arbejdsliv de seneste ti år. Jeg ser frem til at blive en del af organisationens vigtige arbejde med at skabe de rammebetingelser, som er og har været så afgørende for Danmarks velstand og udvikling,” siger han i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Multilateralismen og de internationale samarbejdsstrukturer er under stort pres i disse år, hvor der måske mere end nogensinde netop er brug for mere internationalt samarbejde. Jeg glæder mig til at yde et bidrag for OECD og multilateralismen i den retning.”

Samuelsen: Han bliver savnet
Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) ønsker tillykke med posten, men understreger samtidig, at Ulrik Vestergaard Knudsen vil blive savnet. Samuelsen fortæller nemlig, at departementschefen har været hans tætteste udenrigspolitiske medarbejder igennem det sidste halvandet år.

"Jeg tøver ikke med at sige, at han er en af Danmarks allerdygtigste embedsmænd. Min tid som udenrigsminister havde ikke været den samme uden Ulriks kompetente rådgivning," lyder det fra Anders Samuelsen i en pressemeddelelse.

"Han er altid ekstremt godt inde i sagerne, og han er i stand til at identificere politiske løsninger i selv de mest komplicerede sager. Han bliver svær at erstatte," tilføjer han.

Anbefalet af generalsekretæren
Allerede 14. juni blev det klart, at Ulrik Vestergaard Knudsen var indstillet til posten, da Berlingske kunne fortælle, at OECD's generalsekretær, José Ángel Gurría, havde sendt sin anbefaling af Ulrik Vestergaard Knudsen rundt til medlemmerne.

Den 49-årige departementschef har været i Udenrigsministeriet siden 2013, og for ham er OECD ikke helt fremmed land. Han har nemlig tidligere været ambassadør ved OECD tilbage i 2008. Det blev dog kun til et enkelt år, før Ulrik Vestergaard Knudsen rykkede videre til Statsministeriet.

I det hele taget har den snart forhenværende departementschef et fyldigt cv med mange store både danske og udenlandske ansættelser, herunder som group director for International Policy hos Vodafone i London og som økonomisk rådgiver ved ambassaden i London.

Forrige artikel Overblik: Et skænderi, finansministerens yndlings-SDG og ny måling om bæredygtighed Overblik: Et skænderi, finansministerens yndlings-SDG og ny måling om bæredygtighed Næste artikel FN reagerer på rekordhøjt flygtningetal: Danmark bør tage kvoteflygtninge FN reagerer på rekordhøjt flygtningetal: Danmark bør tage kvoteflygtninge