Derfor frygter mange ngo-ledere en ny kortlægning af arbejdsmiljøet

ANALYSE: De mange historier om arbejdsmiljøet tegner et uretfærdigt billede af en ngo-sektor, der gør medarbejderne syge, mener flere generaler. Det er særdeles ubelejligt i en tid, hvor Christiansborg endelig har åbnet for at give en mere stabil støtte til de frivillige, sociale organisationer.

Allerede inden resultatet er landet, har en undersøgelse af arbejdsmiljøet i ngo-sektoren fået knæene til at ryste på flere civile generaler. Især i den frivillige sociale sektor er bekymringen udtalt. Her frygter man, at undersøgelsen vil kaste ved på et bål, der i forvejen har vokset sig ubehageligt stort. 

De seneste år er den ene sag efter den anden poppet op, hvor medarbejdere har berettet om hårrejsende og i nogle tilfælde psykisk invaliderende forhold i ngo'er. Senest er det Liva Rehab og Trampolinhuset, der har været i mediernes spalter.  

Men er det enkeltstående tilfælde, eller er det udtryk for en syg sektor? Og hvor mange enkeltstående tilfælde skal der egentlig til, før man kan tale om et strukturelt problem? 

Login