Debat

DF: Stop lappeløsningerne, Støjberg!

DEBAT: Seneste lappeløsning fra Støjberg er, at Danmark ikke skal tage kvoteflygtninge i 2016 og 2017. DF mener, at man i stedet bør stoppe al spontan asylansøgning. Gøres det, er vi klar til at diskutere, om vi skal tage kvoteflygtninge, skriver Martin Henriksen (DF)

Foto: Jens Dresling / Polfoto
Mikkel Bødker Olesen
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Martin Henriksen (DF)
Udlændingeordfører

Regeringen har med integrations- og udlændingeminister Inger Støjberg (V) i spidsen foreslået endnu en lappeløsning på udlændingeområdet. Inger Støjberg har nemlig meddelt, at Danmark ikke vil modtage FN-kvoteflygtninge for 2016 og 2017, og at hun derudover ønsker at ændre loven, så det bliver den til enhver tid siddende minister på området, som alene skal tage stilling til, om Danmark skal tage kvoteflygtninge – og i så fald hvor mange.

Essensen af dette nye forslag fra regeringen er jo, at det er endnu en lappeløsning på udlændingeområdet. Den eneste reelle måde at få grundlæggende styr på indvandringen er at indføre et asylstop og afvise asylansøgere ved grænsen. Det må Inger Støjberg også vide, hvorfor denne lappeløsning kan undre.

Det går bedre, men…
Sagen er, at Danmark har fået langt bedre styr på indvandringen efter, at Dansk Folkeparti fik rorpinden tilbage fra De Radikale ved folketingsvalget i 2015. Siden folkevandringen mod Danmark og Europa i 2015, hvor vi i november 2015 fik over 5000 asylansøgninger på en enkelt måned, ja så har vi igen fået styr på tilstrømningen, og i løbet af de første syv måneder af 2017 er der ’kun’ tikket omkring 2.000 ansøgninger om asyl ind til myndighederne.

Fakta
Deltag i debatten!
Skriv til [email protected]

Det er resultatet af vores 80 stramninger på udlændingeområdet, hvor vi blandt andet har indført integrationsydelsen og dermed nedsat Thorning og co’s tårnhøje ydelser til udlændinge, og vi har ændret reglerne for familiesammenføring, så der nu skal gå hele tre år i stedet for et år, inden man kan få familiesammenføring.

Alt sammen stramninger, der sammen med blandt andet grænsekontrollen, har medført langt færre asylansøgere til landet. Så langt, så godt.

Mit udgangspunkt er, at hvis regeringen vil være med til at indføre et stop for spontan asylsøgning, så kan vi diskutere, om vi så skal åbne op for at modtage 500 FN-kvoteflygtninge

Martin Henriksen (DF)
Udlændingeordfører

Men skal vi for alvor sætte en prop i hullet, så skal vi lukke landet hermetisk af for spontan asylansøgning. Ingen skal i hvert fald bilde mig ind, at man stadig er flygtning, hvis man har taget den lange tur nordpå mod den danske grænse igennem mange sikre lande. Så har man målrettet valgt Danmark som endemål, og derfor kan man med sindsro afvise dem ved grænsen og bede dem om at vende snuden mod Tyskland.

Indfør stop for spontan asylsøgning
Mit udgangspunkt er, at hvis regeringen vil være med til at indføre et stop for spontan asylsøgning, så kan vi diskutere, om vi så skal åbne op for at modtage 500 FN-kvoteflygtninge. Her skal vi huske, at vi jo selv kan bestemme, hvem som kommer ind i landet og dermed have en større indflydelse på, hvad deres baggrund og uddannelsesniveau er.

Men indtil da siger DF nej tak til at modtage kvoteflygtninge, da der stadig kommer omkring 300 asylansøgere hver måned. Det antal skal ned. Gerne ned på nul. Ikke flere lappeløsninger, tak. Jeg mener, at regeringen bør fokusere meget mere på at nedbringe antallet af spontane asylansøgere.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Martin Henriksen

Kommunalbestyrelsesmedlem (NB), Stevns Kommune, spidskandidat til EP-valget 2024 (NB), fhv. MF (DF), sikkerhedsvagt
kursus i kristendom og teologi, vagtkursus, Landtransportskolen, HF (Frederiksberg HF-kursus 2004)

0:000:00