DR-profil skal arbejde for Folkekirkens Nødhjælp

JOBSKIFTE: Journalist Charlotte Harder fratræder sin stilling som ledende redaktør på DR for at blive mediechef i Folkekirkens Nødhjælp.

Charlotte Harder skal fra 1. marts være ny mediechef i Folkekirkens Nødhjælp. Det skriver Folkekirkens Nødhjælp i en pressemeddelelse.

47-årige Harder har i 20 år været en del af Danmarks Radio, blandt andet som EU-korrespondent, korrespondent i Washington og senest som ledende redaktør på 'Deadline' på DR2.

I Folkekirkens Nødhjælp lægges der stor vægt på Harders faglige viden inden for det internationale stofområde og hendes arbejde med den digitale omstilling på DR.

"Vi er meget begejstrede for at få Charlotte med til at sætte mennesker i nød på dagsordenen. Hun kommer til os med en stor viden om internationale forhold, medier og ledelse, hvilket vil gøre vores kommunikation endnu skarpere, end den er i dag,” siger generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen i pressemeddelelsen.

Charlotte Harders opgave bliver især at engagere danskerne til at støtte organisationens arbejde.

"Min vigtigste opgave hos Folkekirkens Nødhjælp er at sprede budskabet om, hvad Folkekirkens Nødhjælp gør for mennesker ude i verden og på den måde give endnu flere lyst til at engagere sig og støtte det arbejde,” siger hun.

Charlotte Harder siger yderligere, at Folkekirkens Nødhjælp har et værdigrundlag og et livssyn, som taler til hende.

Organisationen er en del af ACT Alliance, der er en af verdens fem største ngo'er. Sidste år samlede Folkekirkens Nødhjælp mere end en halv milliard kroner ind til udviklings- og katastrofehjælp.

Privat er Charlotte Harder gift med Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen. Sammen har parret tre børn.

Forrige artikel Ansatte fortæller om dårligt arbejdsmiljø i ngo-branchen Ansatte fortæller om dårligt arbejdsmiljø i ngo-branchen Næste artikel Hjælpeorganisation styrker sin indsats i Afghanistan med flere folk og nyt sekretariat Hjælpeorganisation styrker sin indsats i Afghanistan med flere folk og nyt sekretariat