En hær af ministre og et håb om en plan: Sådan foregår COP26 i Glasgow

Danmark sender seks ministre til klimatopmødet i Glasgow. Men hvad skal der egentlig ske, og hvordan ender landene på et mål om en temperatur i sidste ende? Altingets to udsendte redaktører forklarer om det i dagens udsendelse.

Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
Henrik Axel Lynge Buchter

Der er fyldt af statsledere i Glasgow, og i løbet af de næste to uger skal alverdens ansvarlige mødes for at blive enige om en plan for verdens klima til COP26.

Danmark sender seks ministre: statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nicolai Wammen, klimaminister Dan Jørgensen, udenrigsminister Jeppe Kofod, udviklingsminister Flemming Møller Mortensen og transportminister Benny Engelbrecht.

Det overordnede håb for FN-konferencen er, at man kan fortsætte med at holde liv i målet om 1,5 graders-stigningen på globalt plan – et mål som blev sat i forbindelse med COP21 i Paris.

Men hvordan når landene frem til det mål, og hvad er udsigterne til det?

Altingets klimaredaktør, Morten Øyen, og udviklingsredaktør, Maja Hagedorn Hansen, klæder dig på til COP26, og forklarer landene i sidste ende når i mål i dagens udsendelse.

 

 

Denne udsendelse er medfinansieret af EU igennem Europa Parlamentets støtteprogram for kommunikation. Europa Parlamentet har ingen indflydelse på udsendelsen og kan ikke stilles til ansvar for information eller meninger ytret i udsendelsen.

Foto:


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00