Om  
Jutta Urpilainen

EU-kommissær stiller op til præsidentvalget i Finland

Jutta Urpilainen forlader sin stilling i Europa-Kommissionen for at stille op til det finske præsidentvalg for socialdemokratiske SDP. Det fortalte hun til partimøde søndag, hvor hun også luftede sine bekymringer om demokratiets tilstand i Ungarn og Polen.

Jutta Urpilainen stod til 4 procent af finnernes stemmer ifølge en meningsmåling fra midten af november.
Jutta Urpilainen stod til 4 procent af finnernes stemmer ifølge en meningsmåling fra midten af november.Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
Frederik Gjersen Hansen

EU-kommissær for internationale partnerskaber, Jutta Urpilainen, stiller op til præsidentvalget i sit hjemland Finland.

Det skriver det finske medie Yle.

"Jeg ønsker, at vi finner fortsat kan forpligte os til ikke at efterlade nogen. Derfor stiller jeg op som SDP's kandidat ved republikkens præsidentvalg," sagde Jutta Urpilainen til et møde i socialdemokratiske SDP's søndag, ifølge mediet.

Hun forlader dermed sin stilling i Europa-Kommissionen i starten af december.

På mødet i den finske by Tampere talte den afgående kommissær for fortsat at fremme retsstatsprincipper i EU, mens hun luftede sine bekymringer om demokratiet i Ungarn og Polen, skriver mediet Yle.

Her nævnte Urpilainen også Finlands internationale forpligtelser i forhold til fattigdom, klimaforandringer og ulighed, som ifølge hende skal løse sammen med det "globale syd".

Den nuværende præsident i Finland, Sauli Niinistö, er stadig populær efter at have ført det historisk neutrale land ind i Nato.

I en tidligere meningsmåling, som Yle offentliggav i midten af november, stod Jutta Urpilainen til fire procent af de finske stemmer.

Valget til præsidentembedet i Finland afholdes ved slutningen af januar, med mulighed for en eventuel anden runde i februar.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jutta Urpilainen

Kommissær for Internationale partnerskaber, Europa-Kommissionen
KA i uddannelsesvidenskab (Jyväskylä Uni. 2002)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024