EU-politikeres kurs mod Folketinget kan få uventede konsekvenser for partierne

Tre af de danske medlemmer af Europa-Parlamentet søger tilbage til Christiansborg ved folketingsvalget. Ifølge Altingets seneste mandatprognose har de alle en rimelig chance. Til gengæld står deres suppleanter ikke ligefrem i kø for at komme den anden vej, og det kan koste deres partier pladser.

DF's EU-parlamentariker, Peter Kofod (t.v.), vil gerne på Christiansborg, men det vil hans suppleant, Anders Vistisen (t.h.), også.
DF's EU-parlamentariker, Peter Kofod (t.v.), vil gerne på Christiansborg, men det vil hans suppleant, Anders Vistisen (t.h.), også.Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: To Venstre-folk og en DF’er fra Europa-Parlamentet er at finde på stemmesedlerne 1. november, når danskerne går til valg.

Søren Gade og Linea Søgaard-Lidell fra Venstre og Dansk Folkepartis Peter Kofod vil alle gerne skifte Bruxelles og Strasbourg ud med Christiansborg. Det kan bestemt ikke udelukkes, at de lykkes med det, konkluderer Altingets Christiansborg-redaktør, Emma Qvirin Holst, på baggrund af de seneste mandatprognoser udført af professor Kasper Møller Hansen for Altinget på baggrund af data fra Kantar og Epinion.

Tidligere forsvarsminister og stor-stemmesluger Søren Gade er hun slet ikke i tvivl om vil klare sig godt i Holstebro, hvor han er stillet op.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024