EU tager endnu et skridt mod en fælles migrationspolitik

EU-Parlamentet er blevet enige om en samlet position og er dermed klar til at indlede forhandlingerne med medlemslandene om en ny fælles migrationspolitik. Bolden ligger nu hos det svenske formandskab, som skal forsøge at samle ministerrådet.

Hvis forhandlingerne skal gennemføres i tide, inden Parlamentets mandatperiode udløber næste år, skal de forsamlede landes ministre i Rådet senest tage stilling i juni.
Hvis forhandlingerne skal gennemføres i tide, inden Parlamentets mandatperiode udløber næste år, skal de forsamlede landes ministre i Rådet senest tage stilling i juni.Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix
Charlotta Asplund Catot

”Vi har lige skrevet et lille stykke historie her,” sagde det spanske medlem af Europa-Parlamentet, Juan Fernando López Aguilar, ordfører for EU-Parlamentets udvalg for Borgernes Rettigheder, efter at udvalget tirsdag godkendte parlamentets position i forhold til den såkaldte migrationspagt.

Vi tilbyder fleksible løsninger. Men Rådet må også forstå, at de også skal flytte sig.

Tomas Tobé
MEP, Moderaterna

Efter to og et halvt års forhandlinger har Parlamentet nu en samlet holdning til alle aspekter af EU-Kommissionens forslag til en ny fælles asyl- og migrationspolitik.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00