DF's bidske grænsevogter røg i svinget

POLITISK PORTRÆT: Med Martin Henriksens exit mistede DF en profil, der havde en høj stjerne i DF's inderkreds, men var forhadt blandt politiske modstandere. Henriksen var flittig og velforberedt, men han var let at caste som "Den onde Mand". 

I sit rette element:&nbsp;Martin Henriksen&nbsp;var begejstret over at blive udnævnt til&nbsp;ridder af Dannebrogordenen.<br>
I sit rette element: Martin Henriksen var begejstret over at blive udnævnt til ridder af Dannebrogordenen.
Foto: Dansk Folkeparti
Erik Holstein
Foto: Bax Lindhardt/Scanpix

Jeg ved godt, jeg bliver puttet ned i kassen som den onde mand, men det er lidt svært at smile, når man taler om, hvor skidt det går for fædrelandet.

Martin Henriksen
Tidligere udlændingeordfører for Dansk Folkeparti
Fakta
Martin Henriksen (DF)
Født 25. januar 1980 i Tårnby, søn af Michael Henriksen og Majken Rugaard Henriksen. HF fra Frederiksberg HF-kursus 2004, har arbejdet som chauffør, pædagogmedhjælper, postbud og lagerarbejder. Gift med Lea Berg Henriksen og har tre børn. Folketingsmedlem for Dansk Folkeparti fra 8. februar 2005 til 5. juni 2019. 

Han var gang på gang i forreste linje, og han veg ikke en tomme.

Som formand for Folketingets udlændinge- og integrationsudvalg blev Dansk Folkepartis Martin Henriksen en nøglespiller i kampen om asyl- og udlændingepolitikken i den forgangne valgperiode. Hans stil var ren DF-classic, som man kendte partiet for 20 år siden.

Mens DF-formand Kristian Thulesen Dahl er blevet mere poleret, og næstformand Peter Skaarup har en imødekommende udstråling, ligner Martin Henriksen snarere en dommedagsprædikant.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00