Fem spørgsmål til ny formand: Sådan vil Agi Csonka lede Dansk Flygtningehjælp

INTERVIEW: Altinget har talt med Dansk Flygtningehjælps nye formand. Hun glæder sig over at stå i spidsen for en organisation, der hjalp hendes flygtningeforældre. Og har ingen planer om en snarlig kursændring af Danmarks største ngo.

Rasmus Dahl Løppenthin

Dansk Flygtningehjælp er en guldgrube af viden, når det kommer til at håndtere mennesker på flugt. Og den viden kunne jeg rigtig godt tænke mig kom til at ligge yderligere til grund for de politiske beslutninger.

Agi Csonka
Formand, Dansk Flygtningehjælp

Hvorfor har du sagt ja til at stå i spidsen for forretningsudvalget i Dansk Flygtningehjælp?

"Jeg kunne ikke forestille mig noget mere meningsfuldt end at være formand for Dansk Flygtningehjælp. De laver noget af det vigtigste humanitære arbejde og kommer hele vejen rundt i cirklen. Vi hjælper dem, når de bliver internt fordrevne, flygter til nærområder, vil søge asyl, integreres i det land, de kommer til – og når de gerne vil hjem igen. Så vi kommer hele vejen rundt i hjulet, og det er altså meget få organisationer i verden, som har hele paletten."

Christian Friis Bach er relativt ny på posten som generalsekretær, og nu er du kommet til som formand. Betyder det en justering af kursen for Dansk Flygtningehjælp?

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00