Flest vælgere støtter midlertidigt stop for kvoteflygtninge

KVOTEFLYGTNINGE: Der er en overvægt af vælgere, der bakker op om at sætte modtagelse af nye kvoteflygtninge på standby, viser ny måling. Venstre afviser at sætte en tidshorisont for regeringens stop.

Det relativt høje antal af flygtninge, der er kommet til Danmark de seneste år, har fået regeringen til at sætte modtagelse af kvoteflygtninge på standby.
Det relativt høje antal af flygtninge, der er kommet til Danmark de seneste år, har fået regeringen til at sætte modtagelse af kvoteflygtninge på standby.Foto: Jens Nørgaard Larsen
Kasper Frandsen

Vi ønsker at få flere ressourcer til at tage hånd om de mange flygtninge og illegale migranter, der kom til Danmark sidste år.

Marcus Knuth (V)
Udlændingeordfører

Danmark har taget ca. 500 kvoteflygtninge årligt siden 1989. Men fra 2017 er den ordning sat på pause på ubestemt tid.

Integrationsbyrden og asylpresset er simpelthen blevet for stort, lyder det fra regeringen, der ikke vil sætte årstal på, hvornår man kan genoptage modtagelsen af FN’s kvoteflygtninge.

Fra nødhjælpsorganisationer og alle røde partier undtagen Socialdemokratiet har kritikken været skarp – Dansk Flygtningehjælp har kaldt det ”skrækkeligt”.

Dokumentation

Sådan har vi spurgt:

Danmark modtager ca. 500 såkaldte kvoteflygtninge årligt. De bliver udvalgt af de danske myndigheder i flygtningelejre blandt den gruppe af flygtninge, som ifølge FN har størst behov for hjælp. Regeringen har nu besluttet at stoppe for kvoteflygtninge indtil videre med den begrundelse, at Danmark sidste år modtog et stort antal asylansøgere. Hvilket af følgende udsagn er du mest enig i?

- Danmark skal fortsætte med at modtage kvoteflygtninge (46 procent)

- Danmark skal stoppe med at modtage kvoteflygtninge (38 procent)

- Ved ikke (16 procent)

Kilde: Meningsmålingen er foretaget på Norstats internetpanel for Altinget blandt 1003 svarpersoner fra et repræsentativt udsnit af befolkningen over 18 år. Data er vægtede efter Altingets seneste gennemsnit af meningsmålinger, så de også er politisk repræsentative. Svarene er indsamlet i perioden 29. september til 3. oktober 2016.


Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00