Folkekirkens Nødhjælp ansætter ny pressechef fra Udenrigsministeriet

NAVNE: 1. februar starter Poul Kjar som ny pressechef i Folkekirkens Nødhjælp. Han kommer fra en stilling som presserådgiver for udenrigsminister Jeppe Kofod.

Poul Kjar er udnævnt som ny pressechef for Folkekirkens Nødhjælp. Det skriver organisationen i en pressemeddelelse.

Den nye pressechef kommer direkte fra en stilling som presserådgiver for udenrigsminister Jeppe Kofod (S). Poul Kjar har de seneste ti år arbejdet i Udenrigsministeriet, hvor han har rådgivet i alt syv ministre inden for udvikling eller udenrigspolitik.

Nu glæder Poul Kjar sig dog til at starte som pressechef i en af landets største humanitære organisationer. I pressemeddelelsen siger han:

"Først og fremmest glæder jeg mig til at fortælle danskerne om Folkekirkens Nødhjælps ufattelig vigtige arbejde med klima, fattigdom og flygtninge. Vi skal skabe endnu mere engagement og begejstring for organisationens indsats i verdens brændpunkter."

Fra Asiatisk Plads til Asien – og tilbage igen
50-årige Poul Kjar er uddannet cand.comm. fra Roskilde Universitet i 1997. Han startede karrieren i Udenrigsministeriet i 2004, hvor han som journalist relancerede ministeriets gamle tidsskrift 'Udvikling'.

Han forlod dog stillingen efter to år for at undervise på Danmarks Journalisthøjskole. I 2008 vendte han så tilbage til Udenrigsministeriet som souschef for presse- og kommunikationskontoret.

Poul Kjar forlod igen ministeriet på Asiatisk Plads i 2010 for at arbejde som freelance-journalist i Asien.

Siden 2013 har Poul Kjar dog arbejdet ret fast som rådgiver for forskellige ministre i Udenrigsministeriet. Han havde dog et enkelt afhop til konsulentvirksomheden Operate i 2017.

Vil skabe mere engagement
Poul Kjars erfaring er også noget generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp Birgitte Qvist-Sørensen lægger vægt på:

"Vi er meget stolte og glade over, at Poul Kjar har valgt at arbejde for os, og vi ser meget frem til at trække på hans mangeårige erfaring med presserådgivning inden for netop de områder, vores hjerter banker for."

Den nye pressechef har som ambition af gøre Folkekirkens Nødhjælp bedre til at engagere danskerne i arbejdet med genbrug, madspild og organisationens landsindsamling.

Poul Kjar begynder i sit nye job 1. februar 2020. Her ses Folkekirkens Nødhjælps tweet om jobskiftet:

Forrige artikel Tidligere Afrika-korrespondent bliver pressechef i Unicef Tidligere Afrika-korrespondent bliver pressechef i Unicef Næste artikel Ny platform skal gøre det lettere at få statens data Ny platform skal gøre det lettere at få statens data