Forskningsleder: Kvaliteten af Danmarks bistand lider under nedskæringer i Udenrigsministeriet

INTERVIEW: Nedskæringer i Udenrigsministeriet har også ramt Danmarks udviklingssamarbejde, der er af lavere kvalitet end i 1990'erne, lyder det fra forskningsleder ved DIIS Lars Engbjerg-Pedersen. 

Kvaliteten af bistanden lider under en svindende medarbejderstand, samt at udviklingspolitikken underordnes andre hensyn i Udenrigsministeriet, mener Lars Enberg-Pedersen. 
Kvaliteten af bistanden lider under en svindende medarbejderstand, samt at udviklingspolitikken underordnes andre hensyn i Udenrigsministeriet, mener Lars Enberg-Pedersen. Foto: Maria Albrechtsen Mortensen/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Helt grundlæggende mener jeg, at uden disse folk, der engagerer sig i det konkrete arbejde og kan lære af aktiviteterne, så får vi færre og dårligere resultater af vores penge, end hvis vi har dem.

Lars Engberg-Pedersen
Forskningsleder ved Dansk Institut for Internationale Studier

Over de seneste 25 år er antallet af ansatte i Udenrigsministeriet med dyb indsigt i de forskellige hjørner af Danmarks udviklingssamarbejde faldet.

Imens er både andelen af generalister i embedsmandsskaren og antallet af forskellige udviklingspolitiske interesseområder ”snarere vokset end det modsatte”.

Samlet set betyder det, at kvaliteten af det danske udviklingsarbejde er blevet ringere siden 1990’erne.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00