Fyringer fortsætter i Verdensnaturfonden

FARVEL: Den kendte journalist Jan Kjærgaard er opsagt som pressemand i WWF Verdensnaturfonden. Det kommer kort efter exit fra flere markante skikkelser i organisationen.

Jan Kjærgaard er blevet opsagt i WWF Verdensnaturfonden.
Jan Kjærgaard er blevet opsagt i WWF Verdensnaturfonden.Foto: /ritzau/Jens Dresling
Hjalte T. H. Kragesteen

Jan Kjærgaard er opsagt i WWF Verdensnaturfonden.

Det bekræfter han over for Altinget.

Det kommer i kølvandet på, at flere markante ansatte er stoppet i organisationen. Først kom det frem, at klima- og miljøchef John Nordbo er opsagt, og at WWF vil køre sin klima-indsats på ”en ny måde”.

Efterfølgende meddelte programleder for skov og natur, Bo Normander, at han selv har opsagt sin stilling.

Jeg har fået den begrundelse, at det er en konsekvens af den nye strategi.

Jan Kjærgaard

Jan Kjærgaard, der er presse-, kommunikations- og kampagnerådgiver i WWF, fortæller lakonisk, at han er blevet opsagt på grund af en kommende kursændring hos WWF.

”Jeg har fået den begrundelse, at det er en konsekvens af den nye strategi,” siger Jan Kjærgaard, der ikke ønsker at give yderligere kommentarer.

58-årige Jan Kjærgaard har mange år på bagen som journalist, og han har været i WWF Verdensnaturfonden siden august 2014. Inden da havde han 24 år som journalist på Ekstra Bladet.

Her blev han især kendt for sin kontroversielle rolle i Helle Thorning-Schmidts skattesag, hvor han fik hård kritik for et for tæt samarbejde med Peter Arnfeldt, der var særlig rådgiver for daværende skatteminister Troels Lund Poulsen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00