Om  
Jesper H. Brix

Globalt Fokus har ansat Læger Uden Grænser-chef til styrket indsats for ledelse i civilsamfundet

Jesper Hildebrandt Brix, tidligere landechef for Læger Uden Grænser i Indonesien og tidligere direktør for Læger Uden Grænser i Danmark, er per 1. oktober tiltrådt en stilling som koordinator for Center for Civilsamfundsledelse hos Globalt Fokus.

Jesper Hildebrandt Brix er ny koordinator
for Center for Civilsamfundsledelse hos Globalt Fokus.
Jesper Hildebrandt Brix er ny koordinator for Center for Civilsamfundsledelse hos Globalt Fokus.Foto: Christian Stæhr/Læger uden Grænser
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Globalt Fokus har siden 2019 beskæftiget sig med ledelse i civilsamfundet, blandt andet med en række kurser, og Jesper Hildebrandt Brix skal bygge videre på erfaringerne fra de kurser i stillingen som koordinator for Center for Civilsamfundsledelse hos Globalt Fokus.

"Ledelse i civilsamfundet adskiller sig selvsagt fra ledelse i det private, som i sagens natur er meget forretningsorienteret og fokuseret på cost-benefit. I civilsamfundet er det sagen, der styrer – ikke bundlinjen, selvom der er konkurrence om midlerne, og at fundraising er forudsætningsskabende. Alligevel er det målgruppen, som styrer alt, og man har en anden tilgang til KPI’er og performanceindikatorer. Du kan sige at i modsætning til virksomheder, vil vel alle hjælpeorganisationer ønske, at de ikke eksisterede," siger Jesper Hildebrandt Brix til Altinget i forbindelse med jobskiftet.

Som leder i forskellige positioner i både det private og i det civile er det hans oplevelse, at det er en speciel type medarbejdere, som tiltrækkes af at arbejde i en civilsamfundsorganisation.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00