Hempel Fonden introducerer nyt måleværktøj i FN-regi

Hempel Fonden har været i New York for at introducere et nyt måleværktøj i FN. Håbet er, at det skal tilskynde regeringer til at prioritere børns grundlæggende uddannelse højere.

”På uddannelsesområdet, som vi jo arbejder meget med, kan man gøre en stor forskel ved at gå et spadestik dybere end skåltaler og hensigtserklæringer,” siger Anders Holm fra Hempel Fonden. Her til møde hos Unicef i New York. 
”På uddannelsesområdet, som vi jo arbejder meget med, kan man gøre en stor forskel ved at gå et spadestik dybere end skåltaler og hensigtserklæringer,” siger Anders Holm fra Hempel Fonden. Her til møde hos Unicef i New York. Foto: Hempel Fonden
Mikala Satiya Rørbech

Halvvejs mod år 2030 er kun halvdelen af de globale udviklingsmål nået. Det skal der gøres noget ved, lød hovedbudskabet fra dette års FN generalforsamling, som begyndte i sidste uge og fortsætter frem til tirsdag.

Et hovedtema på topmøderne er at gøre midtvejsstatus på vejen mod de globale måls deadline i 2030. 

Blandt de danske fonde, som har involveret sig direkte i indsatser, der bidrager til at opfylde de globale mål, er Hempel Fonden. Sidste uge var fondens direktør, Anders Holm, i New York for at præsentere et nyt måleværktøj, der skal få regeringer i lav- og mellemindkomstlande til at prioritere grundlæggende undervisning højere.

0:000:00