Her er regeringens nye strategi for Danmarks udenrigspolitik: Vil forebygge "irregulær" migration

DOKUMENTATION: Regeringen vil forebygge migration via styrket indsats i nærområderne. Samtidig åbner man for afstemning om forsvarsforbeholdet. Her er alle punkterne i regeringens nye udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kristine KorsgaardRasmus Dahl Løppenthin

Regeringen vil arbejde aktivt for at hjælpe flere flygtninge i nærområderne og begrænse antallet af irregulære migranter, som kommer til Europa.

Anders Samuelsen
Udenrigsminister (LA)

Torsdag præsenterede regeringen sin nye strategi for Danmarks udenrigspolitik. Og man lagde ikke skjul på formålet med de udviklingspolitiske indsatsområder i planen.

"Regeringen vil arbejde aktivt for at hjælpe flere flygtninge i nærområderne og begrænse antallet af irregulære migranter, som kommer til Europa," sagde udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) på pressemødet, hvor han var flankeret af forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) og udviklingsminister Ulla Tørnæs (V).

Som det allerede fremgår af finanslovsforslaget, vil regeringen blandt andet opnå det via en historisk høj bevilling på 2,6 milliarder kroner til den humanitære bistand. Samtidig vil man styrke EU's ydre grænser og øge fokus på jobskabelsen i transitlande i Sahel-regionen.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00