Hjort: Vi sender gerne flere soldater til Afghanistan

FORSVAR: Hvis der er behov for flere soldater i Afghanistan, så står Danmark klar, lyder meldingen fra Claus Hjort Frederiksen (V) på et møde med den amerikanske forsvarsminister.

Danmark er positivt stemt i forhold til at øge antallet af soldater i Afghanistan.

Sådan lød det fra forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) på et pressemøde med USA’s forsvarsminister, James Mattis, tirsdag.

”Vi vil øge antallet af soldater i Afghanistan, hvis der er behov for det, men det har vi ikke taget stilling til endnu,” sagde Claus Hjort Frederiksen på tirsdagens møde.

Efter mødet uddybede Claus Hjort Frederiksen over for TV 2, at Danmark for nylig har modtaget en forespørgsel:

”Det er klart, at der er problemer i Afghanistan. Og det at vi deltager, er ret vigtigt, for hvis man tænker til ende at Afghanistan skulle bryde sammen, så ville vi jo sende millioner af mennesker på flugt. Og de vil også komme til Europa, så det er ret vigtigt at stabilisere forholdene,” tilføjede han.

Målrettet fjende i Afghanistan
Hvorvidt USA har bedt Danmark om at sende flere soldater til Afghanistan, ville den amerikanske forsvarsminister ikke svare på.

Han lagde i stedet vægt på vigtigheden af kampen mod terrororganisationen Islamisk Stat og genopretningen af de civile områder, der er blevet ødelagt af krig.

”I Afghanistan er vi oppe mod en målrettet fjende. ISIL er blevet slået tilbage. Al-Qaeda har ikke været i stand til at udføre angreb uden for Afghanistan, og regeringen er besluttet på at arbejde på en lydhør måde fremad med befolkningen. Deri ligger vejen frem,” sagde James Mattis på pressemødet.

Ifølge Claus Hjort Frederiksen forsikrede han på tirsdagens møde James Mattis om, at den danske regering vil tilføre forsvaret et substantielt løft i den kommende aftale på forsvarsområdet, der dækker perioden efter 2017.

Hvor mange ekstra soldater, regeringen har i sinde at sende til Afghanistan, er der endnu ikke taget stilling til.

Første besøg i næsten ti år
Den amerikanske forsvarsminister er på besøg i Danmark for at deltage i en konference med koalitionslandene mod terrororganisationen Islamisk Stat.

Foruden drøftelser om Afghanistan, Irak og Syrien med den danske forsvarsminister, mødtes James Mattis tirsdag også med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). Her fortsatte parterne drøftelserne om kampen mod Islamisk Stat, det kommende NATO-møde for stats- og regeringschefer samt forholdet til Rusland.

Det er første gang i næsten ti år, at en amerikansk forsvarsminister besøger Danmark.

Forrige artikel Rokade: Regeringen lukker ambassade og åbner en ny Rokade: Regeringen lukker ambassade og åbner en ny Næste artikel Røde Kors: Nye milliarder kan hjælpe hundredtusindvis af flygtninge Røde Kors: Nye milliarder kan hjælpe hundredtusindvis af flygtninge