Holland støtter IBIS med 80 mio. kroner

IBIS har modtaget godt 80 mio. kroner fra det hollandske Udenrigsministerium til et projekt, der skal hjælpe voldsramte kvinder i Latinamerika og Afrika til retfærdighed og øget indflydelse.

 

Nikita Selvig

Det hollandske Udenrigsministerium har bevilliget knap 80 mio. kroner til udviklingsorganisationen IBIS og deres projekt "Funding Leadership Opportunities for Women". Projektet har til formål at bekæmpe vold mod kvinder i Guatemala og Liberia og Burundi i Afrika, samt at ændre de samfundstrukturer, der holder kvinder uden for indflydelse i landene.

Det skriver Global Nyt.

”Det er intet mindre end fantastisk, at IBIS nu får muligheden for at gøre noget ved nogle af de ting, som erfaringsvis er en kæmpe barriere for fattigdomsbekæmpelse og udvikling – nemlig diskrimination og vold mod kvinder. Det er et emne, som hollænderne generelt har stort fokus på, og nu får vi chancen for at støtte stærke organisationer og initiativer i vores partnerlande til for alvor at gøre noget ved problemerne,” siger seniorrådgiver i IBIS, Stine Skøtt Thomsen.

Projektet udføres i samarbejde med den hollandske NGO, Impunity Watch, som især skal tage sig af det regionale og internationale politiske arbejde, mens IBIS vil få ansvaret for arbejdet med de lokale samarbejdspartnere. 

Projektets første aktiviteter forventes at starte i løbet af de kommende uger, og samlet løber programmet frem til og med 2020.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00