IFU poster 70 millioner i dialyseklinikker i Indien

NYRESYGDOM: Nyresygdom er et stort problem i Indien og kræver dialysebehandling. Nu vil IFU investere 70 millioner i en indisk virksomhed, der udbyder dialysebehandlinger.

Mere end en million mennesker i Indien lider af nyresygdomme, der kræver behandling på en dialyseklinik.
Mere end en million mennesker i Indien lider af nyresygdomme, der kræver behandling på en dialyseklinik.Foto: Adnan Abidi/Reuters/Ritzau Scanpix
Jarl Viktor Schultz

Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU) har i dag givet tilsagn om at investere 70 millioner kroner i DCDC Kidney Care, som udbyder dialysebehandlinger i Indien.

Mere end en million mennesker i Indien lider af alvorlige nyresygdomme, som kræver dialysebehandling, og antallet er stigende.

For at øge adgangen til dialyse har den indiske regering lanceret et nationalt dialyseprogram, som skal etablere dialyseklinikker på tværs af Indien i samarbejde med private udbydere.

Dokumentation

Hvem er IFU?

IFU er en selvejende statslig fond, der tilbyder rådgivning og risikovillig kapital til virksomheder, som ønsker at gøre forretning i udviklingslande.

IFU’s investering i DCDC bliver foretaget på vegne af Danish SDG Investment Fund, som er etableret med kapitalindskud fra den danske stat, større danske pensionsselskaber og andre private og institutionelle investorer.


Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00