Institut for Menneskerettigheder udpeger ny direktør

NAVNE: Bestyrelsen for Institut for Menneskerettigheder har udpeget Louise Holck som ny direktør. Hun erstatter dermed Jonas Christoffersen, der sad på posten i 11 år. 

Louise Holck er ny direktør for Institut for Menneskerettigheder. 
Louise Holck er ny direktør for Institut for Menneskerettigheder. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix
Jesper Ravnborg

Institut for Menneskerettigheder har siden marts været på jagt efter en ny direktør, da Jonas Christoffersen stoppede på posten efter 11 år i spidsen for instituttet. 

Men nu er jagten indstillet. Det bliver nemlig den nuværende konstituerede direktør, Louise Holck, der overtager posten permanent. 

Det skriver instituttet i en pressemeddelelse

Netop menneskers rettigheder er et område og juridisk felt, som særligt har optaget den nyudpegede direktør. 

”Jeg har i hele mit arbejdsliv beskæftiget mig med menneskers rettigheder. Det er ganske enkelt der, juraen for alvor har givet mening for mig. Jeg ser derfor meget frem til at skulle stå i spidsen for Institut for Menneskerettigheder og sikre, at vi fortsætter med at gøre en forskel for mennesker og deres rettigheder både herhjemme og ude i verden,” siger hun i pressemeddelelsen. 

Ifølge formanden for Institut for Menneskerettigheder, Dorthe Elise Svinth, kommer den nye direktør til at bidrage med stærke lederegenskaber.

”Louise Holck kender organisationen indgående, og har spillet en vigtig rolle i den udvikling, instituttet har gennemgået de seneste år. Samtidig er hun en rigtig dygtig og afholdt leder med en meget relevant bred ledelsesmæssig baggrund. Louise har også vist i sin tid som konstitueret direktør, at hun gerne videreudvikler på indsatser og på de metoder, instituttet anvender, og hun har også fået sat flere nye skibe i søen,” siger hun. 

Louise Holck er uddannet jurist og MPA og har været vicedirektør for instituttets nationale arbejde siden 2012, mens hun siden marts 2020 har været konstitueret direktør.

Institut for Menneskerettigheder er Danmarks Nationale Menneskerettighedsinstitution og er nedsat ved lov af Folketinget. 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Louise Holck

Direktør, Institut for Menneskerettigheder, formand, Ennhri, bestyrelsesmedlem, Dignity, medlem, 2030-Panelet
cand.jur. (Københavns Uni. 1990), journalistisk tillægsuddannelse (DJH 1992), MPA (CBS 1999)

0:000:00