Kabalen er gået op: Se de nye ambassadører her

DIPLOMATI: Udenrigsministeriet rokerer på en række ambassadørposter, ligesom der bliver skiftet ud på flere af chefposterne på Asiatisk Plads.

Udenrigsministeriet gennemfører en ambassadørrokade i 2018, som nu endegyldigt er faldet på plads. Derudover kommer der flere nye chefer til Asiatisk Plads i København.

Alt i alt har 50 stillinger været i spil i kabalen, som Udenrigsministeriet nu er klar til at offentliggøre i en pressemeddelelse

Som Altinget tidligere har skrevet, så er kvinderne på fremmarch i ministeriet, der nu har flere kvinder end mænd i direktionen.

Det er Trine Rask Thygesen, ambassadør i Sydafrika, der bliver direktør for udviklingspolitik og dermed er med til at bringe kvinderne i flertal. Hun afløser Martin Bille Hermann, som bliver Danmarks nye faste repræsentant ved FN-repræsentationen i New York. Ib Petersen, der for tiden repræsenterer Danmark i FN, vender til gengæld hjem for at overtage posten centerchef for Borgerservice og Kommunikation.

For første gang får Danmark en kvindelig ambassadør i NATO, når Liselotte Kjærsgaard Plesner, ambassadør i Wien og forhenværende ambassadør i Tel Aviv, tager over efter Michael Zilmer-Johns, som bliver ny protokolchef i Udenrigsministeriet.

Førnævnte Ib Petersen afløser René Dinesen, som bliver ny ambassadør i Wien efter Liselotte Kjærsgaard Plesner.

For første gang får Danmark en generalkonsul i Silicon Valley i USA i Katrine Paaby Joensen.

Moskva-ambassadør Thomas Winkler erstattes med Carsten Søndergaard, som er ambassadør i Dublin, Irland. Thomas Winkler fortsætter dog som ambassadør, denne gang i Ottawa, Canada, hvor han blandt andet skal have fokus på Arktis og handel.

I Bruxelles bliver Karsten Vagn Nielsen ny ambassadør efter Louise Bang Jespersen, der er hjemkaldt til Udenrigsministeriet for at blive kommunikationschef. Karsten Vang Nielsen kommer fra en ambassadørpost i Bukarest, Rumænien.

Danmarks faste repræsentant ved OECD i Paris bliver Carsten Staur, der har været fast repræsentant ved FN-kontoret i Geneve. Nuværende OECD-ambassadør Klavs Arnoldi Holm bliver ny ambassadør i Athen. FN-kontoret overtages til gengæld af Morten Jespersen, der rykker fra en stilling som centerchef i Udenrigsministeriet.

Forrige artikel Nu kan Støjberg beslutte, om Danmark skal tage kvoteflygtninge Nu kan Støjberg beslutte, om Danmark skal tage kvoteflygtninge Næste artikel Altinget lancerer podcast om danske statsministre Altinget lancerer podcast om danske statsministre