Om  
Selina Juul
Esben Lunde Larsen

Madspilds-aktivist gør Esben Lunde selskab i globalt samarbejde

Madspilds-aktivisten Selina Juul er trådt ind i den globale koalition mod madspild kaldet Champions 12.3. Her bliver hun den anden dansker i samarbejdet, som allerede tæller Danmarks miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V).

Kiki Qvistgaard

Danmark har fået to medlemmer af den globale madspilds-koalition Champions 12.3. Madspilds-aktivisten og stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad, Selina Juul, er trådt ind i samarbejdet, hvor hun gør miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) selskab.

Det skriver Stop Spild Af Mad i en pressemeddelelse. 

Det er gruppens mål at bidrage positivt til opfyldelsen af FN's bæredygtighedsmål Sustainable Development Goal, som indebærer at halvere al verdens madspild og fødevaretab i hele værdikæden fra jord til bord inden året 2030.

Koalitionen udgøres af i alt 38 medlemmer. Blandt de resterende medlemmer er at regne Barack Obamas tidligere køkkenchef i Det Hvide Hus, Sam Kass, Unilevers globale direktør, Paul Polman, Nestlés bestyrelsesformand, Paul Bulcke, EU-Kommissær for sundhed og fødevaresikkerhed, Vytenis Andriukaitis, og leder af FNs miljøprogram, UNEP, Erik Solheim. 

Det er dermed prominent selskab, som danske Selina Juul kommer i. Hun er dog ikke uerfaren på den internationale scene. Selina Juul er medlem af Europa-Kommissionens vidensplatform om madspild, EU Platform on Food Losses and Food Waste, og er bidragsyder til den globale protokol mod madspild, The Food Loss & Waste Protocol. 

Selina Juuls forbrugerbevægelse Stop Spild Af Mad fejrer i år 9 års fødselsdag. For sit arbejde for bæredygtig madkultur har hun tidligere modtaget Nordisk Råds Natur- og miljøpris, Socialdemokratiets miljøpris, Svend Auken-prisen, og i 2014 blev hun af Berlingske kåret til Årets Dansker. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Selina Juul

Stifter og bestyrelsesformand, Stop Spild Af Mad, iværksætter, forfatter
BA, grafisk kommunikation (Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, 2006)

Esben Lunde Larsen

Senior landbrugsspecialist, Verdensbanken, fhv. miljø- og fødevareminister, uddannelses- og forskningsminister og MF (V)
cand.theol. (Københavns Uni. 2008), ph.d. (Københavns Uni. 2013)

0:000:00