Midt i en coronatid: Unicef går ud med jubelregnskab

REKORD: Indtjeningen satte rekord hos FN’s børneorganisation i 2019. Det er især indtægter fra virksomheder og fonde, der stiger. Og der bliver brug for hver en krone efter pandemien, siger generalsekretær Karen Hækkerup. 

Corona-epidemien vil kun forstærke eksisterende problemer, så der bliver brug for penge til at bygge op bagefter, lyder det fra unicef. 
Corona-epidemien vil kun forstærke eksisterende problemer, så der bliver brug for penge til at bygge op bagefter, lyder det fra unicef. Foto: Muhammad Hamed/Reuters/Ritzau Scanpix
Carsten Terp Beck-Nilsson

2019 blev det bedste økonomiske år for Unicef nogensinde. Indtægterne i FN’s børneorganisation satte rekord med 232 millioner kroner. Det er 34 millioner mere end året før og 14 millioner mere end det hidtil bedste år, 2015. 174,5 millioner gik direkte ind i organisationens hjælpearbejde.

Det glade budskab lander i en tid, hvor man på dagligt plan nærmest har kunnet høre aktiekurserne rasle ned, og hvor FN selv har afsat 14 milliarder kroner til at afbøde skaderne af corona-pandemien – heraf 4,4 milliarder kroner til verdens børn.

Så det er en nærmest skizofren generalsekretær, Altinget får i røret.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00