Om  
Kurt Westergaard

Mindeord: Pia Kjærsgaard om Kurt Westergaard (86)

Fhv. formand for Folketinget, MF Pia Kjærsgaard (DF) skriver mindeord om bladtegner Kurt Westergaard, Brabrand, der er død, 86 år gammel.

Redaktionen

Det var med meget stor sorg, at jeg fik at vide, at Kurt Westergaard var gået bort. Denne fantastiske mand, som alle kendte på grund af tegningen af Muhammed med en bombe i turbanen. Men foruden den var han så meget andet.

Jeg kom heldigvis til at kende Kurt personligt gennem mange år og fik et godt venskab både med ham og hans kone, Gitte. En kontakt, som begyndte efter Muhammed-tegningen i 2005, og som vi bevarede lige indtil hans sidste dag. Dagen efter hans 86-års fødselsdag.

Jeg husker, at Kurt på et tidspunkt sagde med et glimt i øjet: "Vi vil alle sammen gerne blive gamle. Men vi vil helst ikke være det". Så typisk Kurt.

Kurt var et menneske, som evnede at bevare et lyst sind til det sidste trods mordforsøget i 2010, som medførte vagter fra PET døgnet rundt, som selvfølgelig havde enorme konsekvenser for ham.

Kort efter mordforsøget sagde jeg til ham: "Kurt, jeg ved godt, du er ateist, men jeg er sikker på, at Vorherre holdt hånden over dig". Han sad lidt, hvorefter han   svarede: "Nå ja, Vorherre er heldigvis ikke så nøjeregnende".

Han evnede at bevare lunet i sit sind og havde et stort hjerte – også over for dem, der ville ham det ondt. Han var et storsindet menneske. Kurt var et meget vidende og sympatisk menneske, som man ikke kunne andet end holde af. En rigtig gentleman.

Jeg har så mange gode minder med og om Kurt, som jeg altid vil bære med mig. Kurt vil blive savnet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kurt Westergaard

Tegner, debattør
lærer (Ranum Seminarium 1958)

0:000:00