Når Røde Kors-Generalen fører krig på SoMe. Den ufortalte historie fra Ukraine-krigens humanitære slagmark

Anders Ladekarl følger som generalsekretær for Dansk Røde Kors krigen i Ukraine minutiøst og formidler den intensivt. Men bag hans hundredvis af tweets, facebook-opslag og øvrige So-Me aktiviteter gemmer der sig en anden historie om krigen end den, der ofte rammer mediernes breaking-bjælker. Den får du her.

Anders Ladekarl kommunikerer stort set døgnet rundt om Røde Kors' indsats og indimellem om hans egne dramatiske oplevelser. Her et af de forholdsvis få billeder af ham selv fra et Facebook-opslag efter en begivenhedsrig tur til Ukraine den 9. marts.
Anders Ladekarl kommunikerer stort set døgnet rundt om Røde Kors' indsats og indimellem om hans egne dramatiske oplevelser. Her et af de forholdsvis få billeder af ham selv fra et Facebook-opslag efter en begivenhedsrig tur til Ukraine den 9. marts.Foto: Facebook/Anders Ladekarl
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Anders Ladekarls kone siger, at han har sin telefon indopereret i hånden. Hvis man ikke har mødt manden og set, at det ikke er tilfældet, kunne man tro, hun havde ret.

Fra sin position som mangeårig generalsekretær for Dansk Røde Kors er Anders Ladekarl den måske mest kommunikerende spydspids i hele den humanitære sektor.

Efter to og en halv måned med krig i Ukraine har et utælleligt antal tweets, facebook-, Instagram- og linkedin-opslag forladt hans hånd og hoved. Tilsammen fortæller de historien om et forløb, hvis lige han aldrig har oplevet. Bagsidehistorien om en krig, der ellers ofte beskrives fra fronten.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00