Næstformand i EU-Kommissionen skifter til Verdensbanken

JOBSKIFTE: Næstformand i EU-Kommissionen Kristalina Georgieva skal være ny chef i Verdensbanken. Hun bliver afløst af tyskeren Guenther Oettinger.

Bulgarske Kristalina Georgieva har tidligere siddet som vicepræsident i Verdensbanken, hvor hun nu skal være administerende direktør.
Bulgarske Kristalina Georgieva har tidligere siddet som vicepræsident i Verdensbanken, hvor hun nu skal være administerende direktør.Foto: Dominick Reuter/Scanpix
Frederik Tillitz

Da jeg ankom til EU-Kommissionen i 2010 fra Verdensbanken, forlod jeg ikke bare et job og en organisation, som jeg elskede, men også en hel sektor: den globale udviklingsverden

Kristalina Georgieva.
Kommende administrerende direktør i Verdensbanken

BRUXELLES: Den bulgarske budgetkommissær Kristalina Georgieva forlader sin post som næstformand i EU-Kommissionen. Hun bliver ny administrerende direktør i Verdensbanken.

”Jeg kunne ikke takke nej til muligheden for at vende tilbage til et område, der forsætter med at fylde mig med passion for arbejdet og for de muligheder, som det bringer, for at lave en varig forandring for Europa og resten af verden,” siger hun i en pressemeddelse.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00