Ngo-general i en verden, hvor alle bare vil gøre en forskel: "Jeg har været en strammer"

Birgitte Qvist-Sørensen har uventet takket af efter næsten ti år i spidsen for Folkekirkens Nødhjælp. Altinget har mødt hende til en snak om mod og barske prioriteringer i en verden befolket af ildsjæle. Og om en særlig kiks fra Etiopien. 

"Man har en vigtig rolle som leder med at skabe rum til refleksion og inspiration. Ellers brænder en organisation sammen," siger Birgitte Qvist-Sørensen som i ni år stod i spidsen for Folkekirkens Nødhjælp. Her på besøg i Ukraine.
"Man har en vigtig rolle som leder med at skabe rum til refleksion og inspiration. Ellers brænder en organisation sammen," siger Birgitte Qvist-Sørensen som i ni år stod i spidsen for Folkekirkens Nødhjælp. Her på besøg i Ukraine.Foto: Sofia Busk / Folkekirkens Nødhjælp
Mikala Satiya Rørbech

Foyeren var bogstaveligt talt så fyldt med mennesker, at folk trådte hinanden over tæerne, da Birgitte Qvist-Sørensen for et par uger siden takkede af efter ni år som generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Hendes beslutning om at stoppe kom uventet for de fleste, og receptionen var en heftig strøm af kram, gaver og hilsner og store ord fra kolleger og samarbejdspartnere i Danmark og udlandet.

Ord som mod og politisk tæft gik igen i beskrivelserne af Birgitte Qvist-Sørensen. Altinget mødte hende til en snak om, hvad de egenskaber betyder for lederskab i udviklingsbranchen.  

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024