Ngo-lobbyist om arbejdet under en flertalsregering: "Vi er ikke holdt op med at lægge æg i den parlamentariske kurv"

Kontakten til embedsværket er essentiel, og det er der sådan set ikke noget nyt i. Men alt efter, hvordan den kommende finanslov lander, kan den kanal vise sig at blive endnu vigtigere for public affairs-folket.

Oxfam Danmark er en af de mange ngo'er, som både søger at påvirke politik som her ved aktioner rettet mod den brede offentlighed, og direkte rettet mod beslutningstagere. Og har man den position er den kommende finanslovsproces et interessant studie i, hvor alvorligt SVM-regeringen mener hensigtserklæringen om at gå efter brede forlig. Det forklarer Laust Leth Gregersen, politisk chef i Oxfam Danmark.
Oxfam Danmark er en af de mange ngo'er, som både søger at påvirke politik som her ved aktioner rettet mod den brede offentlighed, og direkte rettet mod beslutningstagere. Og har man den position er den kommende finanslovsproces et interessant studie i, hvor alvorligt SVM-regeringen mener hensigtserklæringen om at gå efter brede forlig. Det forklarer Laust Leth Gregersen, politisk chef i Oxfam Danmark.Foto: Oxfam Danmark
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Laust Leth Gregersen er politisk chef hos Oxfam Danmark. Her arbejder han med interessevaretagelse for organisationen selv og for verdens fattigste  – blandt andet i forbindelse med finansloven.

Han har tidligere været politisk rådgiver i Red Barnet, Folkekirkens Nødhjælp og sekretariatschef i Alternativet og Frie Grønne.

Altinget har spurgt ham, hvordan fænomenet flertalsregering påvirker hans nuværende arbejde.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00