Norsk udviklingsdirektør: Bistanden må ikke styres af, om vi kan lide et lands politik

Tærsklen for, hvornår man trækker udviklingsstøtten til et land skal være høj. Det mener direktøren for det norske direktorat for udviklingssamarbejde, Norad.

"Det er urealistisk at tro, at Norge og Danmark kan tvinge et land som eksempelvis Uganda til noget. De vil bestemme deres egen udvikling," siger&nbsp; Bård Vegar Solhjell med henvisning til at Uganda i sommeren 2023 vedtog en lov, som blandt andet kunne give dødsstraf til homoseksuelle.<br>
"Det er urealistisk at tro, at Norge og Danmark kan tvinge et land som eksempelvis Uganda til noget. De vil bestemme deres egen udvikling," siger  Bård Vegar Solhjell med henvisning til at Uganda i sommeren 2023 vedtog en lov, som blandt andet kunne give dødsstraf til homoseksuelle.
Foto: Themba Hadebe og Osama Faisal/AP/Ritzau Scanpix
Christina Houlind

Store donorlande som Danmark og Norge skal ikke trække udviklingsstøtten til et land, bare fordi de er uenige med landets politik.

Det mener Bård Vegar Solhjell, der er direktør og øverste chef for det norske direktorat for udviklingssamarbejde, Norad.

"Der er situationer, hvor det er relevant at trække bistanden, men tærsklen skal være høj. Vi må ikke komme i en situation, hvor bistanden bliver styret af, om vi kan lide et lands politik eller ej," siger han.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00