Novo Nordisk Fonden vil støtte unge flygtninge i Jordan: Vi må ikke tabe en generation på gulvet

NY STRATEGI: Novo Nordisk Fonden er klar med sin strategi på det humanitære område. Hovedfokus bliver på unge flygtninge i nærområderne. Også forebyggelse af diabetes i Østafrika er på programmet.

Mens politikerne taler om at hjælpe flygtninge i nærområderne, griber Novo Nordisk Fonden nu til handling. Hovedfokus i fondens netop vedtagne strategi bliver at give de unge syriske flygtninge, som nu på ottende år bor i lejre i Jordan, mulighed for at uddanne sig og hjælp til at tilegne sig helt grundlæggende livsfærdigheder.

”Der er tale om nogle unge mennesker, som befinder sig i en forfærdelig situation. Nogle af dem har aldrig kendt andet end et flygtningeliv. Vi vil gerne bidrage, så de kan blive en positiv forandringskraft i stedet for det modsatte. Vi har ikke råd til at tabe en hel generation på gulvet,” siger Hanna Line Jakobsen, chef for sociale og humanitære indsatser i Novo Nordisk Fonden.

Reelt behov og hurtige resultater
For et halvt år siden bebudede Novo Nordisk Fondens formand, Lars Rebien Sørensen, at fonden ville begynde at uddele penge på det humanitære område. Fokus var allerede på daværende tidspunkt den tiltagende globale flygtningekrise.

Login