Ny direktør vil skabe ro i Poul Due Jensens Fond

INTERVIEW: Kim Nøhr Skibsted beskriver sig selv som en kulturbærer, der skal skabe ro i den tumultramte Poul Due Jensens Fond. Han ønsker ikke at botanisere i årsagen til de mange udskiftninger i toppen.

Selvom der har været gang i svingdørene i Poul Due Jensens Fond de seneste uger, tøvede Kim Nøhr Skibsted ikke et sekund, da han i weekenden blev tilbudt stillingen som fondsdirektør.

"Jeg var slet ikke i tvivl," siger han.

Kim Nøhr Skibsted kommer fra en stilling som kommunikationsdirektør i Grundfos, som er ejet af Poul Due Jensens Fond.

"De værdier, som Grundfos forsøger at efterleve i sit virke, er direkte i forlængelse af det, som fonden også står for. Jeg kommer selvfølgelig til at savne medarbejderne og det at være tæt på forretningen. Men det kan jeg jo selv i et eller andet omfang selv styre som fondsdirektør," siger Kim Nøhr Skibsted.

"Men selvfølgelig træder jeg ind i en ny rolle. Poul Due Jensens Fond driver ikke en virksomhed. Vi ejer en virksomhed. Og der er en forskel," fortsætter den nye direktør.

Han har som kommunikationsdirektør i Grundfos været en varm fortaler for verdensmålene, ligesom han har drevet det højtprofilerede partnerskab med Dansk Flygtningehjælp. Her forsøger Grundfos og Danmarks største ngo at sikre bæredygtig vandforsyning i flygtningelejre.

"Det arbejde havde jeg gerne ført til ende, men mit arbejde som fondsdirektør kommer jo til at være i forlængelse af noget af det. Fonden støtter jo vandprojekter og kan måske via sine investeringer også være med til at bane vejen for, at Grundfos kan få nemmere adgang til at byde ind på vandforsyning i Afrika. Det vil jeg i hvert fald bestræbe mig på," siger han.

Formand og næstformand gik
Kim Nøhr Skibsted kommer mildest talt ikke til en fond med ro på bagsmækken. Både formand og næstformand gik for nylig, og i starten af ugen stoppede direktør Christian Hartvig "efter fælles overenskomst".

Derfor ser den nye direktør det også som sin primære opgave at få lukket ned for støjen.

"Jeg skal sørge for, at der kommer ro," siger Kim Nøhr Skibsted.

Og det går allerede i den rigtige retning, lyder det. Det nye formandsskab med Estrid Due Hesselholt i spidsen jagter erstatninger til de i alt tre bestyrelsesmedlemmer, som har forladt fonden.

"Og det går rigtig godt, forstår jeg. Der er mange, som gerne vil arbejde i bestyrelsen i Poul Due Jensens Fond," siger Kim Nøhr Skibsted.

Uenighed om strategien
Han er dog ligesom resten af fonden fåmælt, når det kommer til årsagen bag de seneste ugers tumult.

"Nu har jeg ikke været med til de bestyrelsesdrøftelser, men mig bekendt har der været uenighed om strategiske tiltag," siger Kim Nøhr Skibsted.

Hvilke strategiske tiltag?

"Det ved jeg simpelthen ikke, og det interesserer mig heller ikke voldsomt. Jeg konstaterer, at der var nogle, som ikke ville være med i fondsbestyrelsen mere. De er gået, så finder man nogle nye. Efter man blev enig med Christian (Hartvig, red.) om, at han skulle stoppe, har man så spurgt, om jeg vil løfte opgaven. Og det vil jeg gerne," siger Kim Nøhr Skibsted.

Han beskriver sig selv som en kulturbærer, der har været en af fortalerne for Grundfos' og Poul Due Jensens Fonds værdier og overordnede formål internt og eksternt.

"Vi baserer os på, at vi skal fremme bæredygtig udvikling, engagere os i samfundsforhold og behandle vores medarbejdere ordentligt. Vi forsøger at efterleve det hver dag, og der har jeg også været en intern værdikriger i forhold til den kultur," siger Kim Nøhr Skibsted.

"Så derfor har man nok udset sig mig til at føre fonden bedst muligt videre efter det her skvulp. Og det tror jeg også på, at jeg kan."

Forrige artikel Unicef får ny direktør for partnerskab og samarbejde Unicef får ny direktør for partnerskab og samarbejde Næste artikel Røde Kors får hug for indsamlingsfinte: Røde Kors får hug for indsamlingsfinte: "De opfører sig som et dårligt mobilselskab"
Den pragmatiske socialist takker af

Den pragmatiske socialist takker af

INTERVIEW: SF's nestor Holger K. Nielsen siger farvel efter fire årtier i dansk politik, hvor han på kort tid gik fra at være folkehelt til hadeobjekt samt være en del af en tumultarisk regeringsdeltagelse, som han ikke har fortrudt og mener, SF bør gentage.