Ny fond kan danne skole for fremtiden

SAMSPIL: Både DI Fødevarer og Mellemfolkeligt Samvirke ser positive muligheder i ny landbrugsinvesteringsfond, der skal komme såvel udviklingslande som den danske fødevaresektor til gavn.

Udenrigsminister Kristian Jensen (t.v.) og adm. direktør for IFU, Tommy Thomsen, lancerede sammen med de administrerende direktører for PensionDanmark og PKA fredag en ny dansk landbrugsinvesteringsfond.
Udenrigsminister Kristian Jensen (t.v.) og adm. direktør for IFU, Tommy Thomsen, lancerede sammen med de administrerende direktører for PensionDanmark og PKA fredag en ny dansk landbrugsinvesteringsfond.
Sine Riis LundKasper Frandsen

IFU er vant til at bruge pengene godt, og de har lavet et oplæg, hvor udgangspunktet er at samtænke dansk teknologi, men hvis de skulle finde en eller anden tilfældig investering, hvor der ikke er danske virksomheder i, så kommer jeg ikke rendende bagefter med en stor hammer og slår dem på fingrene. 

Kristian Jensen
Udenrigsminister

Jeg vil sige 'ja' til, at alle parter kan vinde på det, men om alle parter så også vil vinde på det, er jo for tidligt at sige.

Helle Munk Ravnborg
Forkvinde, Mellemfolkeligt Samvirke
Fakta
Om Danish Agribusiness Fund
  • Fonden vil bidrage med investeringer i form af aktiekapital i projekter, der vurderes at være kommercielt bæredygtige og har positive udviklingseffekter i investeringslandet.
  • Investeringerne vil typisk være i størrelsesordenen 15-100 millioner kroner i de enkelte projekter.
  • Realiseringen af projekter forudsætter yderligere finansiering fra andre offentlige og private investerer. Fondens samlede investering i projekter i udviklingslande forventes på den baggrund at blive i størrelsesordenen 6 - 6,5 milliarder kroner.
  • Det foreløbige kapitaltilsagn til fonden er på 700 millioner kroner. PensionDanmark og PKA indskyder hver 200 millioner kroner, staten indskyder 88 millioner kroner i udviklingsbistand og IFU indskyder 212 millioner kroner.

Kilde: Investeringsfonden for udviklingslande (IFU)

Ny fond er win-win for udviklingslande og den danske fødevaresektor.

Det er hovedbudskabet fra den danske udenrigsminister Kristian Jensen (V), da han fredag er med til at lancere den nye danske landbrugsinvesteringsfond Danish Agribusiness Fund (DAF).

“Jeg tror på, at det her flugter meget, meget godt med en lang række politiske initiativer, som vi gerne vil have. Vi vil gerne have udvikling i udviklingslandene, vi vil gerne have vækst i Danmark, og vi vil gerne øge fødevareproduktionen,” pointerer Kristian Jensen.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00