Ny general: DUF får en synlig leder i mig

TILTRÅDT: Morten E.G. Jørgensen har ambitioner om at gøre ungdommens paraplyorganisation til en stærk demokratisk aktør – indadtil og udadtil. Startskuddet lød i går, hvor den nye generalsekretær havde første arbejdsdag.

En af de sidste dage i november 2016 befinder Morten E.G. Jørgensen sig i gode venners laug. De drikker øl og hygger sig. Få dage forinden er Morten blevet afskediget som særlig rådgiver for daværende forsvarsminister Peter Christensen (V), som er blevet sat af posten i forbindelse med Lars Løkkes ministerrokade.

Samtalen i venneflokken falder tilfældigvis på generalsekretærstillingen i Dansk Ungdoms Fællesråd, DUF, der netop er blevet ledig efter den tidligere general, Henriette Laursen.

I dagene efter kan Morten ikke slippe tanken om ledelsesjobbet hos DUF, og han sætter derfor kurs mod et sommerhus ved Tornby Strand i Nordjylland for i ro og mag at tænke muligheden igennem.

“I dagene i sommerhuset lavede jeg et miniatureprojekt for hvordan jeg ville gribe det an, hvis jeg blev generalsekretær. Overskriften for projektet var: Tilbage til kernen af DUF. Og da sommerhusturen var ovre, var jeg helt sikker på jeg ville søge stillingen,” fortæller han.

DUF’s demokratiske kerne
For ham kan kernen af DUF beskrives med to ord: foreningsliv og demokrati. For det er gennem forpligtende fællesskaber og det frie foreningsliv, at folk møder hinandens forskelligheder, og det er her den demokratiske samtale kan opstå:

“Jeg vil ikke sige, at DUF’s formål med at styrke demokrati og foreningsliv er vigtigere end nogensinde før, for DUF blev dannet under besættelsen af Danmark, men det er tæt på,” siger Morten E.G. Jørgensen.

“Vi lever i en tid, hvor nemme løsninger og populisme trænger frem i verden, Europa og Danmark. Den demokratiske samtale med gensidig respekt er under pres til fordel for fake news, personangreb og ideen om den stærke mand. For mig står det klart, at demokratisk dannelse og foreningslivets forpligtende fællesskaber er vigtigere, end det længe har været”.

Demokratitanker
Morten E.G. Jørgensen vil ikke løfte sløret for sine mere konkrete tanker om hvordan DUF indtager “en ny, demokratisk rolle”, men han har masser af ideer på blokken, forsikrer han.

Han kommer desuden til at stå i spidsen for et DUF, der på de indre linjer kommer til at ændre sig demokratisk inden for det næste år. For ved delegeretmødet i december 2016 blev det vedtaget, at forretningsudvalget, der består af politisk valgte fra medlemsorganisationerne, skal have større indflydelse på sekretariatets arbejde.

“Og det er klart, at det skal vi have fundet nogle gode retningslinjer for,” siger han.

Allerede på næste delegeretmøde bliver der blandt andet direkte valg til forretningsudvalget, som ellers hidtil har været nedsat af DUF’s styrelse.

Fordele fra fortiden
Det er bestemt ikke en grøn general, der har besat posten hos ungdomsorganisationen. For Morten E.G. Jørgensen er selv vokset op i foreningslivet: i spejderbevægelsen, elevbevægelsen og i Venstres Ungdom, og han har tilmed siddet i DUF’s styrelse og forretningsudvalg.

Og fortiden i den politisk valgte gren af organisationen ser Morten E.G. Jørgensen kun som en fordel:

“Jeg kender DUF’s kompleksitet, og jeg ved hvilke politiske tanker man gør sig. Samtidig kommer jeg med embedsmandserfaring, så jeg mener egentlig, at jeg har det bedste med fra to verdener,” siger han.

Men kan dit bånd til netop det politiske lag ikke blive for tæt?

“For ganske nyligt satte jeg for første gang min fod på Sherfigsvej igen efter fem år, hvor jeg har været helt ude af DUF. Så jeg mener ikke, det udgør et problem, at jeg nu vender tilbage som embedsmand, for det er ikke de samme folk, der sidder i styrelsen nu, som det var dengang jeg sad der,” siger Morten E.G. Jørgensen og fortsætter:

“Jeg tror derimod, de vil opleve at få en generalsekretær, som er meget optaget af at indfri deres politiske ønsker. Det er i hvert fald min personlige ambition.”

Jeg repræsenterer ikke nogen
Morten E.G. Jørgensen anerkender dog, at der med opgaven følger visse udfordringer. Eksempelvis at DUF repræsenterer 72 medlemsorganisationer med vidt forskellige ønsker og behov, og som alle skal se sig selv afspejlet og rummet under organisationens paraply.

Og med fortid hos spejderne, elevbevægelsen og i det partipolitiske “tilhører” han sværvægterne blandt DUF’s medlemmer.

“Selvom jeg ikke repræsenterer nogen i DUF, har jeg da gjort mig tanker om, at jeg – især – kommer med et politisk stempel fra VU. Men der må jeg bare sige, at jeg aldrig har haft svært ved at falde ind i den rolle jeg er blevet ansat til. Og jeg har både arbejdet som embedsmand under en socialdemokratisk ledet regering og under V-regeringen.”

Tilskudssagen er ovre
Fløjene i DUF blev trukket op sidste år, da organisationen vedtog en ny model for medlemmernes tilskud af tipsmidler. Den endelige fordelingsnøgle blev især kritiseret heftigt af nogle af de sociale støtteorganisationer (blandt andet Ungdommens Røde Kors og Red Barnet Ungdom), der med ændringen ikke længere vil få støtte efter medlemstal, men på baggrund af en skønsmæssig vurdering fra DUF’s tipsudvalg.

Men den konflikt mener Morten E.G. Jørgensen ikke fortsat er et tema.

“Det er naturligvis et ømtåleligt emne, når det kommer til pengepungen; her skiller foreningslivet sig ikke ud fra andre dele af samfundet. Men det politiske slag er taget. Vi står nu over for at skulle implementere beslutningen, og det kan selvfølgelig godt skabe ny utilfredshed, men sagen er som sådan afsluttet,” siger han.

Akilleshælen er ledelse
Selvom 31-årige Morten E.G. Jørgensen har været kampagneleder for skatteminister Karsten Lauritzen (V), har kørt kampagner for Koldings borgmester og været spejderleder i mange år, kommer han uden dokumenteret professionel ledelseserfaring på cv'et.

“Det er klart min akilleshæl. Derfor vil jeg også starte på en lederuddannelse i løbet af efteråret.”

Han understreger dog, at DUF ikke lider under et ledelsesmæssigt “tomrum”, da der i dag sidder fire afdelingschefer under generalsekretæren:

“Men det er mig, der skal sætte retning på tingene og skabe synlig ledelse omkring hvilken vej organisationen skal, og det er selvfølgelig nyt for mig,” siger han.

Klar tale
Netop ordet “synlig” går igen i snakken med Morten E.G. Jørgensen. Han har et særligt stærkt forbillede i departementschefen i Forsvarsministeriet, Thomas Ahrenkiel, som han lærte at kende under tiden som særlig rådgiver.

“Jeg er meget inspireret af den helt nødvendige transformation, som han har stået i spidsen for. Han er for mig kendetegnet ved at være en synlig leder, der siger tingene som de er, og som stiller høje krav til sig selv og til sine medarbejdere. Og sådan en leder får DUF også i mig.”

Forrige artikel Løkke mødes med Natos Stoltenberg Løkke mødes med Natos Stoltenberg Næste artikel Nye asyltal: Fejlskøn koster verdens fattigste 400 millioner Nye asyltal: Fejlskøn koster verdens fattigste 400 millioner