Mød Konservatives nye udviklingsordfører: “Grundlæggende handler det om interessen for din næste”

Helle Bonnesen går ydmygt til sin nye opgave som udviklingsordfører for Konservative. Den rutinerede lokalpolitiker fra Københavns Rådhus drømmer at kunne styrke erhvervslivet i udviklingslandene. Og så har lokalpolitik og udviklingspolitik måske mere til fælles, end man skulle tro.

Siden 2018 har Helle Bonnesen siddet i Københavns Borgerrepræsentation. Det gør hun stadig. Men nu skal hun også tegne partiets udviklingspolitik.   
 
Siden 2018 har Helle Bonnesen siddet i Københavns Borgerrepræsentation. Det gør hun stadig. Men nu skal hun også tegne partiets udviklingspolitik.     Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Christina Houlind

Det kan godt være, der er langt fra København til udviklingslandene i det globale syd – både i kilometer og i skalaen på de problemer, der skal løses. Men skærer man helt ind til kernen af målet med både lokal- og udviklingspolitik, handler det i bund og grund om det samme: 
At skabe en værdig hverdag for mennesker. 

Hvis vi overhovedet kan hjælpe, skal vi gøre det.

Helle Bonnesen
Udviklingsordfører (K)

Det er i hvert fald sådan Konservative nyvalgte udviklingsordfører, Helle Bonnesen, ser på det.  

Siden 2018 har hun siddet i Københavns Borgerrepræsentation, og det gør hun stadig. Men nu skal hun også tegne partiets udviklingspolitik.   

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00