Markedet for landsindsamlinger falder: "Det her er kampen om de frivillige"

HUNDESLAGSMÅL: Flere foreninger kæmper om en mindre kage i markedet for landsindsamlinger, viser Altinget-analyse. Det er ikke lykkedes nye spillere at mobilisere nye frivillige.

Organisationernes indtægter på landsindsamlinger falder. Mens Folkekirkens Nødhjælp hentede næsten 14 millioner kroner i 2017, fik de blot 10 millioner kroner i bøssen i 2018.
Organisationernes indtægter på landsindsamlinger falder. Mens Folkekirkens Nødhjælp hentede næsten 14 millioner kroner i 2017, fik de blot 10 millioner kroner i bøssen i 2018.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Rasmus Dahl Løppenthin

Det her handler ikke om kampen om danskernes penge. De får stadig det samme I indsamlingsbøssen. Det her er kampen om de frivillige.

Stig Fog
Selvstændig indsamlingskonsulent

Selvom der er historiske mange foreninger på gaden med raslebøsserne, faldt det samlede marked for landsindsamlinger med otte procent i 2018. Det viser en gennemgang af organisationernes indsamlingsregnskaber, foretaget af Altinget.

I 2017 fik ngo'erne tilsammen 118,7 millioner kroner i raslebøsserne, mens den samlede indtægt faldt til 107,2 millioner kroner sidste år. 

Ifølge Isobros generalsekretær, Mette Grovermann, er det ikke overraskende, at markedet for landsindsamlinger oplever et fald.  

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00