Nyt scholarship skal hjælpe med at leve op til verdensmålene

Bevica Fonden har oprettet et scholarship, som skal øge den forskningsbaserede viden om løsninger ud fra universel design-princippet. Viden der skal hjælpe til at nå FN’s Verdensmåls tværgående princip om ikke at lade nogen i stikken.

Der er 350.000 kroner på højkant til den vindende studerende, mens to undervisere kan
vinde 130.000 kroner, hvis de bidrager med den bedste ansøgning. Pengene skal bruges i forbindelse med en rejse ud i verden for ny viden universelt design i sit fagfelt.
Der er 350.000 kroner på højkant til den vindende studerende, mens to undervisere kan vinde 130.000 kroner, hvis de bidrager med den bedste ansøgning. Pengene skal bruges i forbindelse med en rejse ud i verden for ny viden universelt design i sit fagfelt.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Simon Solkær Lassen

Bevica Fonden har oprettet et nyt tværfagligt scholarship som skal bane vejen for et mere inkluderende samfund. 

'Hvordan skaber vi et mere inkluderende samfund på alle planer – i byggeri, design, uddannelse, arbejdsmarked, produktudvikling og i samfundsudviklingen i det hele taget?' Det er det spørgsmål, Bevica Fondens nye scholarship søger svar på fra de undervisere og studerende, som ønsker at modtage det. 

Ambitionen er herigennem at inspirere til at skabe ny forskningsbaseret viden om universelt design-princippet, som skal bruges som middel til at nå FN’s Verdensmåls tværgående princip om ikke at lade nogen i stikken.

”Universelt design er et middel til at nå ambitionerne i verdensmålene, og det er samtidig et princip, som vi faktisk kan handle på, selvom verdensmålene af og til godt kan virke langt væk fra hverdagen,” fortæller Thomas Sinkjær i en pressemeddelelse.

Tanken bag universelt design er, at mennesker som udgangspunkt er forskellige. Derfor skal man forsøge at designe løsninger, som imødekommer mangfoldigheden på tværs af forskellige forudsætninger. Skaber man universelle løsninger til alvorlige problemer, kan man overføre dem til de fattigste lande. 

Bevica Fonden lancerer scholarshippet i forbindelse med deres 150-års jubilæum på Det Kongelige Akademi på Holmen i København. Fonden støtter som regel projekter, der skal give mennesker med bevægelseshandicap den størst mulige selvstændighed og uafhængighed.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Thomas Sinkjær

Generalsekretær, Videnskabernes Selskab, professor, Aalborg Universitet, formand, Bevica Gruppen
dr.med. (Københavns Uni. 1998), ph.d. (Aalborg Uni. 1988), cand.polyt. (Aalborg Uni. 1983)

0:000:00