Ordførerrunden: Hans Kristian Skibby (DF)

INTERVIEW: Altinget sætter i den kommende tid fokus på Folketingets udviklingsordførere. I denne uge Hans Kristian Skibby (DF), som mener, at vaccinationer og erhvervsudvikling er oversete emner på området. Læs også, hvad han savner ved Mogens Jensen (S), og hvad han ikke savner ved Søren Pind (V).

Hvis det er ubarmhjertigt og ukristeligt kun at give 0,7 procent, så må udviklingsministerens gode venner i Tyskland, USA og England være helt og aldeles frygtelige mennesker, siger Dansk Folkepartis udviklingsordfører, Hans Kristian Skibby, blandt andet som modsvar til kritikken af partiets ønske om at spare på udviklingsbistanden. 
Hvis det er ubarmhjertigt og ukristeligt kun at give 0,7 procent, så må udviklingsministerens gode venner i Tyskland, USA og England være helt og aldeles frygtelige mennesker, siger Dansk Folkepartis udviklingsordfører, Hans Kristian Skibby, blandt andet som modsvar til kritikken af partiets ønske om at spare på udviklingsbistanden. Foto: Carsten Lundager
Tyson W. Lyall

Der skal være noget mere konsekvens. Vi må ikke blive opfattet som nogen, der kommer og aer regeringsledere på kinden og siger: Det er også synd for jer, at I er fattige og ikke har nogen troværdig styreform. Det er faktisk synd, men vi er nødt til at stille krav alligevel.

Hans Kristian Skibby
Udviklingsordfører, DF
Fakta
CV - Hans Kristian Skibby  

Født 18. januar 1969.
Tidligere projektspeditør.  

Folketingsmedlem siden valget i 2005.
Udviklingsordfører siden valget i 2011.
Bl.a. medlem af Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget, Forsvarsudvalget, Udenrigsudvalget og Skatteudvalget.

Kilde: ft.dk

Hvad er egentlig de enkelte partiers væsentligste dagsorden på udviklingsområdet?

Det spørgsmål søger Altinget: udvikling svar på i den kommende tid, hvor vi bringer en række længere interviews med Folketingets udviklingsordførere.

Den første ordfører i rækken er Dansk Folkepartis erhvervs- og udviklingsordfører, Hans Kristian Skibby. Han har været fast medlem af Folketinget siden valget i 2005 og har tidligere fungeret som både forsvarsordfører og kommunalordfører.

0:000:00