OVERBLIK: Blockchainteknologi, pressede palæstinensere og gode nyheder for verdens rigeste

UDVIKLINGSPOLITISK UGEBREV: Verdens rigeste ene procent snupper 82 procent af den samlede globale formuestigning. Blockchainteknologi kan revolutionere dansk ulandsbistand, og flertal i Folketinget vil nedlægge FN’s støtteprogram for palæstinensiske flygtninge.

Det tager en topchef fra en af verdens fem største tøjvirksomheder fire dage at tjene det samme, som en syerske fra Bangladesh får i lønningsposen på et helt liv. Det er en af hovedkonklusionerne fra den rapport om verdens ulighed, som Oxfam Ibis har udgivet.
Det tager en topchef fra en af verdens fem største tøjvirksomheder fire dage at tjene det samme, som en syerske fra Bangladesh får i lønningsposen på et helt liv. Det er en af hovedkonklusionerne fra den rapport om verdens ulighed, som Oxfam Ibis har udgivet.Foto: /ritzau/Ben Curtis
Simon Lessel

Hovedkonklusionen er, at uligheden stiger voldsomt, og det gør det vanskeligt at udrydde fattigdom, hvis vi ikke får gjort op med den.

Lars Koch
Vicegeneraldirektør, Oxfam Ibis

Det er fredag, og det betyder, at Altinget: udvikling er klar med et dugfriskt udviklingspolitisk ugebrev, der giver dig det fornødne overblik over ugens begivenheder fra ind- og udland.

Vi har allerede printet dit boardingkort, så du blot kan stige ombord på vores oversøiske overflyvning af ugens væsentligste begivenheder.

Velkommen ombord.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00