Om  
Rasmus Helveg Petersen
Emrah Tuncer

Rasmus Helveg Petersen forlader politik

Tidligere minister Rasmus Helveg Petersen (R) stopper i dansk politik med udgangen af december. Emrah Tuncer afløser Helveg Petersen som barselsvikar for Zenia Stampe.

Nikita Selvig

Tidligere minister og medlem af folketinget Rasmus Helveg Petersen (R) meddelte mandag vælgerforeningerne i Holbækkredsen og Køgekredsen, at han ikke ønsker at genopstille til Folketinget. Det skriver dagbladet Nordvestnyt ifølge sn.dk.

Rasmus Helveg Petersen sad i Folketinget fra 2011 og frem til valget i sommer, hvor Zenia Stampe snuppede Radikales eneste mandat i Sjællands Storkreds. Han har dog alligevel været at finde på Borgen siden september, hvor han har fungeret som barselsvikar for Zenia Stampe.

Beslutningen om at forlade politik er foranlediget af tidligere erfaring om problemerne med at kombinere en karriere i det private og et folketingskandidatur:

"Jeg kan ikke både satse på en karriere i erhvervslivet og samtidig være folketingskandidat. Det har jeg prøvet før, og det giver dårlig samvittighed begge steder. Det var nogle svære år," siger Helveg Petersen, som var ansat som kommunikationschef i WWF Verdensnaturfonden, inden han blev valgt til Folketinget. 

Zenia Stampe har orlov frem til 1. april, men Rasmus Helveg Petersen forlader alligevel Folketinget med udgangen af december. Han afløses af Emrah Tuncer, som har siddet i byrådet i Holbæk Kommune siden 2009. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rasmus Helveg Petersen

Kommunikationschef, Vattenfall Danmark, fhv. MF (R), klima- og energiminister
journalist (DJH 1993)

Emrah Tuncer

Byrådsmedlem (R), Holbæk Kommune, fhv. MF
skolelærer (Holbæk Seminarium. 2001)

0:000:00