Regeringen klar med Danmarks første globale klimastrategi: Sådan tager aktørerne imod den

REAKTIONER: Regeringens første langsigtede globale klimastrategi har ifølge aktørerne mange gode intentioner og hensigtserklæringer, men møder kritik for svigtede løfter til FN, manglende fossil afvikling og dårlig finansiering. Få et overblik her.

Greenpeace: "Regeringen
har en unik mulighed for at lukke ned for oliejagten i Nordsøen og statuere et
globalt eksempel, alligevel misser de endnu en mulighed. Det er ulykkeligt."
Greenpeace: "Regeringen har en unik mulighed for at lukke ned for oliejagten i Nordsøen og statuere et globalt eksempel, alligevel misser de endnu en mulighed. Det er ulykkeligt."Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Birk Sebastian Kotkas

Ros for de flotte hensigter i strategien, men hvis det ikke samtidigt bliver fulgt af penge på finansloven, så er det svært at se, hvordan strategien skal levere resultater.

Birgitte Qvist-Sørensen
Generaldirektør i Folkekirkens Nødhjælp

Regeringen præsenterede tirsdag deres langsigtede strategi for Danmarks globale klimaindsats med navnet "En Grøn og Bæredygtig Verden".

Den globale strategi er den første af sin slags, efter at regeringen med Klimaloven forpligtede sig til at lave en "særskilt årlig global afrapportering for de internationale effekter af den danske klimaindsats".

Ngo'er og støttepartier har ventet spændt på afrapporteringen, der ifølge Klimaloven skal sørge for, at "regeringens udenrigs-, udviklings- og handelspolitik bidrager til at sikre, at Danmark spiller en rolle som global drivkraft i international klimapolitik".

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00