Regeringen er på vej mod at sænke niveauet for ulandsbistanden

FINANSLOV: Med regeringens finanslovsudspil vil niveauet for ulandsbistanden formentlig fortsætte sit fald de kommende år. Dybt utilfredsstillende, siger støtteparti.

Socialdemokratiet fortsætter VLAK-regeringens linje og bruger 0,7 procent af bruttonationalindkomsten på udviklingsbistand. 
Socialdemokratiet fortsætter VLAK-regeringens linje og bruger 0,7 procent af bruttonationalindkomsten på udviklingsbistand. Foto: Clara Ahrens Poulsen/Ritzau Scanpix
Christina Houlind

Da Thorning-regeringen stoppede, var bistanden på omkring 0,85 procent af BNI. Og vi har prøvet at minde Socialdemokratiet om, at målsætningen for den tidligere socialdemokratisk ledede regering var, at vi skulle helt op på 1 procent af BNI.

Christian Juhl
Udviklingsordfører, Enhedslisten
Fakta
Sådan er graferne lavet
Altinget har lavet beregningen på baggrund af Udenrigsministeriets foreløbige tal for udviklingsbistand givet i 2018 og Finansministeriets foreløbige udregning af det danske BNI for 2018. Derfra har vi udregnet, hvor stor en procentdel udviklingsbistanden udgør af den samlede BNI.  

Niveauet for det danske bidrag til verdens fattigste og mest skrøbelige stater bliver ved med at falde i det kommende år. 

Sådan ser det i hvert fald ud, når man ser på, hvor meget regeringen regner med at bruge på udviklingsbistand.

0,7 procent af bruttonationalindkomsten (BNI) har regeringen sat af.  

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00