Regeringen vil bruge flere udviklingsmidler på tilsyn og kontrol

FINANSLOV: Udenrigsministeriet vil næste år hæve udgifterne til administration, taget fra udviklingsmidlerne, med ti procent. Sund fornuft mener eksperter og politikere, der dog efterlyser mere gennemsigtighed og vandtætte skotter i Udenrigsministeriets budgetter.

Udviklingsminister Rasmus Prehn (S) oplyser, at der forud for forslag til finanslov for 2021 vil blive foretaget en budgetanalyse i Udenrigsministeriet, der blandt andet kan give klarhed over udgifter til administration.
Udviklingsminister Rasmus Prehn (S) oplyser, at der forud for forslag til finanslov for 2021 vil blive foretaget en budgetanalyse i Udenrigsministeriet, der blandt andet kan give klarhed over udgifter til administration.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Sine Riis LundKasper Frandsen

Der er elastik i metermål i det her, og vi ved ikke præcist, hvad de her administrationsomkostninger refererer til, så det rejser spørgsmålet, hvad der er udviklingspolitik, når det kommer til stykket.

Martin Marcussen
Professor, Københavns Universitet

Regeringen har samme grad af transparens omkring udgifter til forvaltning, styring og kontrol – altså hele administrationen af udviklingsbistanden, som tidligere regeringer har haft.

Rasmus Prehn (S)
Udviklingsminister

En relativ stor del af cirka 556 millioner kroner, der lægges oveni hjælpen til verdens fattigste, skal bruges til mere kontrol og administration.

For mens udviklingsbistanden stiger med cirka 3,4 procent, stiger udgifter fra bistanden til at administrere projekter og indsatser med cirka ti procent fra 727 til 800 millioner kroner fra 2019 til 2020.

Det fremgår af regeringen finanslovsudspil.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024