Regeringen vil føre udviklingspolitik med fondene

Regeringen lægger op til, at danske virksomheder og fonde skal bidrage mere til udviklings-agendaen. Det matcher med, at mange fonde i forvejen viser stigende interesse for internationale indsatser. Tidligere udviklingsminister efterlyser samtidigt bedre parløb mellem stat og fonde om de internationale prioriteter, der allerede foregår.

Visionen for partnerskabet med Danmarks nye officielle samarbejdsland Niger er at forebygge voldelige konflikter og understøtte fred og stabilitet i respekt for god regeringsførelse og menneskerettigheder, samt at mindske fattigdom og ulighed ved at styrke modstandsdygtigheden og fremme inkluderende, bæredygtig vækst. 
Visionen for partnerskabet med Danmarks nye officielle samarbejdsland Niger er at forebygge voldelige konflikter og understøtte fred og stabilitet i respekt for god regeringsførelse og menneskerettigheder, samt at mindske fattigdom og ulighed ved at styrke modstandsdygtigheden og fremme inkluderende, bæredygtig vækst. Foto: Zohra Bensemra/Reuters/Ritzau Scanpix
Mikala Satiya Rørbech

Den udviklingspolitiske redegørelse, som blev diskuteret i Folketinget sidste uge, lægger op til, at private fonde skal hjælpe til med at implementere dansk udviklingspolitik.

Danske virksomheder og filantropiske fonde skal bidrage med nye innovative partnerskaber, som bringer særlige danske kompetencer i spil, står der blandt andet. Ligesom redegørelsen omtaler et konkret partnerskab med private fonde omkring modtagelse af flygtninge i Kenya.

{{toplink}}
Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

0:000:00