Røde Kors får adgang til Myanmar: Danmark støtter med millionbeløb

NØDHJÆLP: Røde Kors' internationale komité har som den eneste humanitære aktør fået adgang til den kriseramte delstat Rakhine i Myanmar, hvorfra op mod 300.000 er flygtet i løbet af de seneste par uger. Den danske regering støtter nødhjælpsindsatsen med 20 millioner kroner.

Foto: /ritzau/AP/Bernat Armangue
Lise-Lotte Skjoldan

Op mod 300.000 mennesker har gennem de seneste par uge krydset grænsen fra Myanmar til Bangladesh. De er på flugt fra en eskalerende konflikt Myanmars delstat Rakhine, hvor spændinger mellem det muslimske mindretal rohingyaerne og Myanmars militær og politi er eskaleret til en voldelig konflikt.

Det er en konflikt, som af FN's menneskerettighedskommissær Zeid Ra’ad Al Hussein er blevet kaldt et "skolebogseksempel på etnisk udrensning" af rohingya-muslimerne.

"Jeg opfordrer regeringen (i Myanmar, red.) til at ophøre med sin grusomme militære operation. Vi skal holde dem ansvarlige for de overtrædelser, der er fundet sted, og den alvorlige og udbredte diskrimination mod Rohingya-befolkningen skal stoppes," sagde Zeid Ra'ad Al Hussein på et møde i Geneve.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00