Stort flertal i EU-Parlamentet vil have hentet børn hjem fra IS-lejre: Danske socialdemokrater er totalt isolerede

Europa-Parlamentet lægger nu pres på de europæiske regeringer for at få dem til at hente børn af syriens-krigere hjem til Europa. Dog ikke de tre danske socialdemokrater, der står mutters alene i deres politiske gruppe.

Al-Hol-lejren i det nordøstlige Syrien huser tusindvis af kvinder og børn, herunder en del europæere.
Al-Hol-lejren i det nordøstlige Syrien huser tusindvis af kvinder og børn, herunder en del europæere.Foto: Ali Hashisho/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Partilinjen bliver holdt hele vejen til EU af de danske socialdemokrater, når det kommer til hjemtagelse af børn af syrienskrigere – også selv om det efterlader dem isoleret i deres egen politiske gruppe.

Flankeret af en enlig græker stemte de tre danske S-medlemmer af Europa-Parlamentet torsdag som de eneste europæiske socialdemokrater imod, da de folkevalgte med overvældende flertal vedtog en opfordring til de europæiske regeringer om at hente flere hundrede børn af deres egne statsborgere hjem fra fangelejre i det nordøstlige Syrien for personer med tilknytning til Islamisk Stat.

Fakta

Det vil Europa-Parlamentet have regeringerne til at gøre med børnene af syrienskrigerne

”Opfordrer alle EU-medlemslande til at tilbagetage alle europæiske børn under hensyntagen til deres specifikke familiesituation og barnets tarv som den primære overvejelse og for at yde den nødvendige støtte til deres rehabilitering og reintegration i fuld overensstemmelse med international lov.”

(Altingets oversættelse)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024