Tesfaye skal stå skoleret i EU-Parlamentet om Syrien-udsendelser

Udlændinge- og integrationsministeren vil i næste uge skulle forklare de EU-folkevalgte den danske praksis, som gør det muligt at udvise flygtninge til visse dele af Syrien.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) sammen med EU-asylkommissær Ylva Johansson. Hun er én af mange, der har været kritiske over for den danske praksis over for syriske flygtninge.
Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) sammen med EU-asylkommissær Ylva Johansson. Hun er én af mange, der har været kritiske over for den danske praksis over for syriske flygtninge.Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

En omstridt dansk enegang på flygtningeområdet, der giver mulighed for at hjemsende flygtninge til såkaldte sikre områder i det krigsramte Syrien, kommer nu under lup i Europa-Parlamentet.

Parlamentets Borgerrettighedsudvalg vil torsdag i næste uge sætte udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) i den varme stol, hvor han skal deltage i en såkaldt meningsudveksling med udvalgets medlemmer om den danske asylpolitik. Det bekræfter Europa-Parlamentet over for Altinget.

Det sker efter flere måneders forsøg på at finde en dato, efter en række EU-folkevalgte har vist sig stærkt kritiske over for den danske praksis.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00