Tidligere Globalt Fokus-formand bliver chefrådgiver i Folkekirkens Nødhjælp

FLYTTEDAG: Laust Leth Gregersen bliver ny politisk chefrådgiver i Folkekirkens Nødhjælp. Han kommer fra en lignende stilling i Red Barnet.

Laust Leth Gregersen bliver ny chefrådgiver i Folkekirkens Nødhjælp.
Laust Leth Gregersen bliver ny chefrådgiver i Folkekirkens Nødhjælp.
Rasmus Dahl Løppenthin

39-årige Laust Leth Gregersen skal være ny politisk chefrådgiver i Folkekirkens Nødhjælp.

Laust Leth Gregersen kommer fra en lignende stilling i Red Barnet, hvor han blandt andet var nærmeste rådgiver for Jonas Keiding Lindholm, der blev fyret som generalsekretær i december.

Laust Leth Gregersen forklarer blandt andet skiftet med, at Folkekirkens Nødhjælp har klimaet som en mærkesag.

"Klimaet er et tema, jeg længe har været tiltrukket af. Det bliver mere og mere presserende og er ikke til at komme uden om, hverken når det gælder vores egne børn herhjemme eller verdens fattigste," siger han.

Jeg har længe syntes, det var en interessant organisation, fordi man har en helt unik position i det danske civilsamfund.

Laust Leth Gregersen
Kommende politisk chefrådgiver, Folkekirkens Nødhjælp

Laust Leth Gregersen fremhæver samtidig, at Folkekirkens Nødhjælp har formået at kombinere bred folkelig appel med et stærkt politisk kontaktnet og tætte samarbejder med privatsektoren.

"Jeg har længe syntes, det var en interessant organisation, fordi man har en helt unik position i det danske civilsamfund," siger Laust Leth Gregersen.

Bliver del af et stærkt team
Han har tidligere været særdeles aktiv i ulandsmiljøet som sekretariatschef i CONCORD Danmark og formand for Globalt Fokus.

I Folkekirkens Nødhjælp bliver han genforenet med sin tidligere næstformand i Globalt Fokus, Birgitte Qvist-Sørensen, der er generalsekretær. Samtidig glæder han sig til at arbejde sammen med mediechef Charlotte Harder.

"Det handler også meget om personer, når man foretager sådan et skifte. Og de har fået sat et rigtig stærkt hold, som jeg længe har fulgt og nu glæder mig til at blive en del af," siger han.

Laust Leth Gregersen tiltræder i sin nye stilling 2. maj.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Laust Leth Gregersen

Politisk chef, Oxfam Ibis
ba.scient.pol. (Københavns Uni. 2005), cand.soc. i politisk kommunikation og ledelse (CBS. 2009)

0:000:00