Tidligere S-rådgiver bliver direktør for AIDS-Fondet

JOBNYT: Tidligere rådgiver for Mogens Jensen (S), Andreas Gylling Æbelø, er fra 8. maj ny direktør i Aids-Fondet.

AIDS-Fondet offentliggør i en pressemeddelelse, at de har ansat Andreas Gylling Æbelø som direktør. Han tiltræder stillingen 8. maj. 

Andreas Gylling Æbelø kommer fra en stilling som chefrådgiver i Advice A/S.

En af hans centrale opgaver i AIDS-Fondet bliver at implementere en ny strategi, der skal mindske antallet af nye hiv-smittede samt arbejde mod fordomme og diskrimination af mennesker, som lever med hiv i Danmark og resten af verden.

”Kampen for en verden uden hiv handler for mig grundlæggende om retfærdighed. Hvis man får hiv i et af verdens fattigste lande, er adgangen til behandling stadig for dårlig, og dermed bliver diagnosen den dødsdom, det ikke er i Danmark længere. Her fører hiv i stedet ofte til 'social død' i form af omverdenens uvidenhed og frygt. Selvom et velbehandlet menneske med hiv ikke smitter, er vi stadig langt fra målet i oplysningsindsatsen,” siger Andreas Gylling Æbelø i en pressemeddelelse.

Andreas Gylling Æbelø er erfaren inden for både fonds- og udviklingsarbejde. Han har tidligere været kommunikationschef i Det Obelske Familiefond. Desuden har han været ansat som særlig rådgiver for daværende handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S).

Den nye direktør er uddannet cand.mag. i retorik fra Københavns Universitet. Han er desuden fast klummeskribent hos Berlingske.

Forrige artikel Nye organisationer er med i kampen om milliardstøtte Nye organisationer er med i kampen om milliardstøtte Næste artikel Samuelsen: Det her kan blive Trumps 9/11 Samuelsen: Det her kan blive Trumps 9/11